Ínygyulladás téma

3 gyakori fogprobléma a terhesség alatt

Oxygen Fogászat - Dr. Benkő Krisztina, fogorvos
2022-03-23 05:03

Sok kismama tart a terhesség alatti fogászati kezelésektől, de ezen félelmek a mai eljárások tekintetében alaptalanok. Sőt, Dr. Benkő Krisztina fogorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy a megfelelő szájhigiénia fontos a mama és a baba egészsége szempontjából is.

A leggyakoribb fogászati kérdések

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos
2022-02-21 16:03

A fogselyemtől a gyermek önálló fogmosásáig számos - fogápolással és fogbetegségekkel kapcsolatos - kérdésre adunk tömör választ írásunkban.

Szájüregi gyulladások - Tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
2021-09-20 13:03

A szájüreg és a garat nem egy steril környezet, mindenkinek van egy normál, szájüregi mikrobákból és nem fertőző baktériumokból álló flórája. Ezt az egyensúlyban lévő flórát azonban megbolygathatja pl. egy fertőzés és ezzel gyulladást okozhat a nyálkahártyán.

Szájhigiénia és termékenység - Hogyan függ össze?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
2021-09-08 03:03

A legújabb kutatások szerint az orális egészség befolyásolja, hogy egy nő mennyi idő múlva esik teherbe, a férfiaknál pedig a fogínybetegségek és a fogszuvasodás gyenge minőségű spermiumokat eredményez.

Összefügg az ínygyulladás és a cukorbetegség?

Oxygen Medical - Dr. Kozák Lili, fogszakorvos
2016-03-13 11:07

Egy kutatás szerint a jövőben ugyanazzal a módszerrel lehet majd kezelni a fogágy-betegséget, mint a 2-es típusú cukorbetegséget. Dr. Kozák Lili, az Oxygen Fogászat fogszakorvosa a már most elérhető kezelési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Milyen a babavédő fogápolás?

Oxygen Medical
2015-04-03 07:38

A nők többsége tisztában van azzal, mennyire fontos várandósság alatt az egészséges életmód, a baba és a mama szempontjából is. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Fogászat fogorvosa a terhes nők szájhigiéniájának jelentőségére is felhívta a figyelmet.

Curasept - a modern szájöblögető termékcsalád

Gyógyszerészek lapja
2014-11-10 13:46

Az ínygyulladás és a fogszuvasodás komplex folyamat eredménye. A szénhidrátokból, fehérjékből és hámsejtekből álló lepedékben elszaporodó baktériumok savakat termelnek, amelyek ínygyulladást okoznak és károsítják a fogzománcot.(x)

Az idősödés együtt jár a fogíny-problémákkal?

healzz
2012-06-07 11:47

Az ínygyulladás a fogak elvesztésének egyik legfőbb oka. Ráadásul a kor előrehaladtával egyre nagyobb eséllyel kell szembenéznünk a problémával, amelybe azonban nem szabad belenyugodni.

Fogíny egészsége teszt

2011-06-30 15:50
Fogíny

A parodontózis teszt segít Önnek felbecsülni, milyen állapotban van fogínye. Természetesen nem helyettesíti a fogorvosi vizsgálatot, még abban az