Érelzáródás téma

A felnőttkori combfejelhalás okai, tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2022-01-11 03:03
Necrosis capitis femoris
A betegség lényege a combcsont fejét ellátó verőér elzáródása miatti vérellátási zavar következtében kialakuló combfejelhalás. Az elhalás legtöbbször a combcsont fejének elülső, felső és oldalsó részét érinti.

A stroke csapásszerűen éri a betegeket

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2017-03-16 18:56
Mindannyian ismerünk legalább egy olyan barátot, családtagot, ismerőst, színművészt, híres embert, aki a stroke - szélütés - áldozata lett vagy abból valamilyen mértékben felépült. A stroke világszerte, így hazánkban is a leggyakoribb rokkantsághoz vezető betegség.

Infarktus, stroke, végtagvesztés: a verőér-elzáródások halálos veszélyei

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő, belgyógyász, klinikai farmakológus - 2013-03-05 05:21
Artériás trombózis, azaz a verőerek elzáródása áll a népbetegségként számon tartott végzetes kórok: a szívinfarktus, az agyi érkatasztrófák és a perifériás érelzáródás mögött. A dugó kialakulásához mindössze néhány másodperc elegendő.
A szélütés kezelésének jövőjét jelentheti az az új módszer, amelyben apró hálóval húzzák ki a páciens agyából az eret elzáró vérrögöt - derül ki a The Lancet brit orvosi folyóiratban megjelent két tanulmányból.
A korábban véltnél gyakrabban fordul elő a koszorúérfal repedése, leginkább fiatal nők esetében - mutatták ki kanadai kutatók egy tanulmányban.
Az elzáródott vagy beszűkült erek helyett újakat is növeszthetünk a jövőben. A nanotechnológián alapuló új módszerrel helyreállítható lehet a létfontosságú szervek megfelelő vérellátása.

Erek tisztitasa etrenddel

Orvos valaszol - Dr. Molnár Dóra - 2015-02-04 22:48
Tisztelt Doktor No! Tudomasa van-e Dr Dean Ornish es Dr Caldwell Esselstyn munkajarol? Elsokent bizonyitottak be, hogy a megfelelo etkezessel a plakkok kitisztitasa az erbol lehetseges. You tube videomban elmondom a beszamoloikat osszefoglalva

Érelzáródás

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika - 2011-07-24 19:38
2010 novemberén volt bal oldali carotis műtétem, az eret kitakarították, mert 70%ban volt elzáródva. Mütét után jobban is voltam.Jobb oldali műtétem 2011 áprilisában volt, ez az oldal 80%ban volt elzázódva. Műtét után nem volt probléma, de később nem