• szívbetegség (érelzáródás)

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Katéterezéskor megállapított szívműtét sürgősségi fokozatait hogyan állapítja meg az orvos, mik az erre vonatkozó szakmai szabályok és előírások? Mikor indokolt: 1. Nem sürgős szívműtét 2. Sürgős szívműtét 3. Két napon belüli szívműtét 4. Azonnali szívműtét Milyen sürgősségi fokozatot jelent, ha 1. egy koszorúér esetén szubtotális elzáródás 2. egy koszorúér esetén szubtotális elzáródás, plusz két koszorúérnél 60-65%-os szűkület van.

        Dr. Molnár Dóra válasza a koszorúér szűkület témában

        Kedves Kérdező! Mivel minden beteg más és más, erre nem lehet ilyen egyszerűen válaszolni. A panaszok, klinikai állapot, szív funkció, ritmuszavar jelenléte vagy hiánya, a szűkületek pontos elhelyezkedése, típusa, társbetegségek, és egyéb leletek mind befolyásolják a döntést. A vagy szívműtét vagy szívkatéteres megoldásra sincs egyértelmű válasz, mert a teendőket számtalan tényező befolyásolhatja ebben az esetben is. A 60-65%-os szűkület szinte mindig csak gyógyszeres kezelést tesz szükségessé, a harmadik ér jelentős szűkülete valószínűleg igényel teendőt, de előfordulnak olyan esetek is, amikor technikailag vagy egyéb ok miatt nem megolható a szűkület sem műtéttel sem tágítással. Üdvözlettel: Dr. MOlnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 17., 22:46; Megválaszolva: 2018. november 19., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: