Élelmiszer-adalék téma
A sokak által rettegett E-számok - Mit jelentenek?
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2020-11-28 12:33

Az Európai Unió több száz élelmiszer adalékot tart nyilván. Az összes EU-tagállamra, sőt világszerte érvényesek a jelölések. Elsősorban a készételek tartalmaznak adalékanyagokat.
Csökkent az egészségtelen élelmiszerek mennyisége
MTI - 2019-12-16 10:18
Magyarország 2019-ben radikálisan csökkentette a szív- és érrendszeri betegségekben jelentős szerepet játszó transzzsírsavak mennyiségét az élelmiszerekben.
Nitritek és nitrátok a hús- és egyéb készítményekben
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2017-06-21 06:14
Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei, állapította meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a legfrissebb értékelésében.
Ételek, fogkrém és fogtömés is okozhat szájüregi allergiát
Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész - 2015-02-14 22:33
A szájüregben, vagy az ajkak környékén jelentkező allergiás tünetek kevésbé ismert kiváltó okait vesszük sorra dr. Balogh Katalin allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével.
Allergiát okozó ételadalékok
Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-09-09 17:12
A modern élelmiszeripar egyik sajátossága a különböző adalékanyagok egyre növekvő mértékben történő alkalmazása. Az ételadalékok használatának célja lehet tartósítás, ízfokozás, színezés, vagy állagjavítás. Bizonyos összetevők azonban allergiás tünetek okozói is lehetnek.
A melamin eddig nem volt élelmiszer-adalék
Független Hírügynökség - 2008-10-03 16:22
Sok ország csak nemrégiben határozta meg az élelmiszerekbe került, egyébként az ipari kémiában használt melamin határértékét - közölte az Egészségügyi Világszervezet egyik szakértője, Peter Ben Embarek az AFP hírügynökséggel.