• Az orrváladék elfogyasztása kóros? - Az orvos válaszol

    Szerző: WEBBeteg

    "Gyerekkorom óta megeszem az orrváladékom és nem tudok leszokni róla. Mi ennek az oka? Hogyan szokjak le róla, és kapok-e ettől valami fertőző betegséget?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Kedves Kérdező!

    Létezik egy ún. "Pica" nevű pszichiátriai betegség, mely azt jelenti, hogy a páciens táplálkozásra alkalmatlan anyagokat eszik meg, mely korának nem felel meg.

    Hirdetés

    Mert kisgyermekkorban még ez előfordul a fejlődés részeként, amikor a gyermekek mindent megpróbálnak-megesznek, de később ez már kórosnak számít.

      "Kellemetlen szag jön az orromból - Nagyon kínos, mit tegyek?"


    "Kellemetlen szag jön az orromból - Nagyon kínos, mit tegyek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből. >>

    Az oka lehet valamilyen táplálkozási hiányállapot, gyermekkori pszichés traumák, egyéb pszichiátriai kórképek.

    A terápia az októl függően a hiányállapot rendezése, pszichoterápia, illetve az egyéb kórkép rendezése. Jelentkezzen mindenképpen pszichiátriai szakrendelésen.

    Az orrváladék egészséges egyéneknél az orrnyálkahártya mirigyei által termelt folyadék.

    Betegségek esetében besűrűsödik, kórokozókat is tartalmaz. Nagyobb mennyiségű elfogyasztása, mivel nem táplálék, gyomor-bélrendszeri panaszokat okozhat, a szájhigiene is károsodik.

    (WEBBeteg/Dr. Diószegi Judit, pszichiáter)

    Módosítva: 2011.12.11 17:43, Megjelenés: 2011.12.11 17:43
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Érdemes mesélni!

    Érdemes mesélni!

    Szponzorált tartalom

    A meseolvasásnak számos jótékony hatása van. Olvassunk mesét gyermekünknek! (x)

    Psoriasis

    Psoriasis

    K. M.

    Pikkelysömöröm van, hogy lesz párom? Hogy merjek így szexelni?

    Az iskolai bántalmazás örök nyomot hagy a lélekben

    Az iskolai bántalmazás (bullying) egyre gyakrabban van napirenden hazánkban, s fordul elő az általános és középiskolákban, ezért is fontos, hogy beszéljünk róla. Amellett, hogy az áldozatok felnőtt korukig cipelhetik látens vagy felszínre került testi-lelki terheiket, megrázó emlékeiket, az egész közösségre hatással van az agresszivitás, a félelem érzete.

    A nárcisztikusok az önbecsülésükkel állnak harcban

    Mindannyian találkozunk a környezetünkben olyan emberekkel, akik vagy nem tudják magukról, vagy nem hirdetik, hogy nárcisztikus személyiségzavarban szenvednek. Nem is gondolnánk, hogy az ilyen típusú emberek mennyire változó képet mutatnak magukról.

    Mire utal az orrváladék színe?

    Különböző betegségek kapcsán az orrváladék színe más és más lehet. Ennek jellege segítséget nyújt az orvosnak a diagnózis felállításában, illetve a szülő számára is tájékozódást jelent.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.