Ezért fontos betartani az orvos tanácsait a legkisebb műtét esetén is

szerző: BP Digital Group - Támogatott tartalom
megjelent:

Az orvosok tanácsát minden esetben érdemes megfogadni, azonban operáció esetén egyenesen kötelező. Miért fontos, hogy még a legkisebb műtét előtti és utáni időszakban is maximálisan betartsuk az orvos utasításait? Alábbi cikkünkben pontosan ennek járunk utána! (x)

1. Nagymértékben növeljük az operáció sikerességének esélyét

Orvosaink minden operáció esetében szigorú kezelési tervet követnek, ennek maradéktalan teljesítéséhez pedig nekünk is hozzá kell járulni. Egy műtét ugyanis csak akkor lehet sikeres, ha az előre megtervezett körülményekben kerül sor rá. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy még a legapróbb utasításokat is teljes mértékben betartsuk, hogy műtét közben még csak véletlenül se merüljön fel komplikáció.

Akár táplálkozással vagy életmódbeli szokásokkal kapcsolatos tanácsokat kapunk, fogadjuk meg őket – még akkor is, ha alapvetően csak egy rutinműtét előtt állunk. Így az operáció előtti stressz mértékét is csökkenthetjük, és nyugodtan várhatjuk a műtét napját. Szerencsére napjainkra a sebészet már rendkívül fejlett módszerekkel és technológiával dolgozik, így nem kell feleslegesen aggódnunk, viszont az orvosi utasításokat mindenképpen követnünk kell.

Orvos tanácsai műtét esetén

2. Sokkal gyorsabban felépülhetünk

Természetesen a műtét sikerességén túl a másik legfontosabb dolog, hogy minél hamarabb visszatérhessünk a megszokott kerékvágásba. Orvosunk pedig minden bizonnyal a felépüléssel kapcsolatban is számos tanáccsal el fog látni minket, ezért a gyors regenerálódás érdekében a műtét után is legalább olyan szigorúan kövessünk minden egyes utasítást, mint azt megelőzően.

Semmiképp ne erőltessük a munkát vagy a sportolást!

Habár az operációt követően valószínűleg minél hamarabb meg szeretnénk mutatni, hogy visszanyertük az egészségünket, de az egónk helyett inkább hallgassunk az orvosunkra.

Ha azt mondja, hogy 4-6 hétig ne sportoljunk, vagy 2-3 hétig ne dolgozzunk, akkor ne is tegyük. Ugyanis még a legkisebb műtét után is időre van szüksége a szervezetünknek, amíg regenerálódnak a szövetek, illetve meggyógyul az érintett terület. Inkább pihenjünk most kicsit hosszabban, minthogy hosszú távú problémák adódjanak a türelmetlenségünkből.

3. Megelőzhetjük az újabb műtét szükségességét

Ha nem szeretnénk újra átesni egy műtéten, ne kockáztassunk semmit az orvosaink utasításának figyelmen kívül hagyásával. Ugyanis ha nem tartjuk be az utasításokat, akkor újból kialakulhat a betegségünk, vagy éppen szövődmények léphetnek fel. Szorítsuk tehát minimálisra a kockázatot, és még a legegyszerűbb táplálkozási és életmódbeli tanácsokat is fogadjuk meg.

4. Az orvosok szakemberek, akikben megbízhatunk

Az orvosi diploma megszerzéséhez hosszú éveket kell kemény tanulással tölteni, és amíg valaki odáig jut, hogy sebészeti beavatkozást végezhessen, addigra már mindent tud a kezeléssel kapcsolatban. Bízzunk meg tehát az orvosainkban, hiszen az elméleti és gyakorlati tudásuk is kimagasló.

Ha az orvosunk tanácsot ad számunkra, azt soha nem véletlenül teszi. Még a legapróbb, legjelentéktelenebbnek tűnő tanácsa is az egészségünket szolgálja, ezért soha ne legyintsünk rájuk. Inkább vegyük túl komolyan a dolgot, minthogy elbagatellizáljuk a tanácsok fontosságát.

A sikeres operációt és a gyors gyógyulást tekintve a mi hozzáállásunk is legalább olyan sokat számít, mint orvosaink szakértelme – ezt tartsuk szem előtt már a legelső konzultációtól kezdve.

Kérdezzünk bátran az orvosunktól!

Egy sebészeti beavatkozás előtt számtalan kérdés és aggály kavaroghat bennünk, azonban ez minden páciens esetében természetes reakció. Legyen bármilyen kérdésünk vagy félelmünk is, forduljunk bizalommal az orvosunkhoz, akinek kötelessége teljes körű tájékoztatást nyújtani számunkra.

Ne féljünk akár egészen egyszerűnek vagy éppen nevetségesnek tűnő kérdéseket is feltenni, hiszen ha a válaszok megnyugtatnak minket, azzal jelentősen csökkenthetjük a műtét előtti feszültség mértékét.

Akár kérjünk ki több véleményt is!

Ha az orvosunk által felvázoltak nem nyugtattak meg minket, vagy éppen nem azt a megoldási lehetőséget kaptuk, mint amire számítottunk, keressünk meg más orvosokat is. Minél több véleményt megismerünk, annál jobban átlátjuk a helyzetünket, és könnyebben meghozhatjuk a döntést, hogy melyik orvost válasszuk.

Tegyünk meg mindent a sikeres operáció és a gyors felépülés érdekében, hogy minél hamarabb visszanyerjük az egészségünket. Legyen szó kisebb vagy nagyobb műtétről, mindig fogadjuk meg teljes mértékben az orvosaink tanácsát, hiszen ellenkező esetben komplikációk léphetnek fel. Orvosaink kezelési terve az egészségünket szolgálja, ezért tartsuk tiszteletben a munkájukat, és álljunk felelősségteljesen az előttünk álló operációhoz.

Cikkajánló

Fájdalom
Fájdalom

Veseprobléma vagy túlerőltetés?

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

WEBBeteg - Dr. Kádár Eszter
WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg összeállítás - Molnár Andrea, Irinyi-Barta Tünde, Bak Marianna
WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán szemész; Dr. Szemán Annamária, szemész, Focus Medical
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.