• Védjük ki az antibiotikumrezisztenciát! Íme, egy hagyományos növényi gyógyszer a hólyaghurutra

   Szerző: Urzinol - Szponzorált tartalom

   A hólyaghurutot, avagy felfázást gyakran antibiotikummal kezelik. Az antibiotikumoknak mellékhatása lehet az is, hogy nem csak a rossz, hanem a jó baktériumainkat is elpusztítják, túlzott használatuk pedig elősegíti a rezisztens „szuperbaktériumok” kifejlődését. Éppen ezért csak akkor és csak úgy használjunk antibiotikumot, ahogy azt az orvos előírja, illetve érdemes más alternatívákat is bevetni a hólyagfertőzések kezelésére. Eredményes lehet például akár egy gyógynövényes gyógyszer is, különösen, ha időben cselekszünk! (x)

   A felfázást nem a hideg, hanem baktériumok okozzák!

   A hólyaghurutot, avagy felfázást valójában nem a hideg, hanem baktériumfertőzés okozza. A hidegnek annyi köze azért lehet a kialakulásához, hogy a lehűlt testrész vérkeringése lelassul, a kórokozókkal szembeni védekezőképessége csökken, és emiatt hajlamosabbá válunk a fertőzésekre.

   A húgyúti panaszokért felelős kórokozó rendszerint kívülről sodródik a húgycsőnyílás közelébe, majd a húgycsőbe bekerülve feljut a húgyhólyagig, ahol megtapad, szaporodásnak indul, ettől pedig viszonylag rövid idő alatt gyulladás, azaz a hólyaghurut alakul ki.

   Felfázás ellen

   A fertőzést az esetek jelentős részében a testünk saját baktériumai okozzák, leggyakrabban az egészséges bélflóra részét képező E.coli bélbaktérium, amely viszonylag rövid úton odakerülhet a húgycsőnyílás közelébe, főképp nők esetében, akiknél a gáttájék anatómiáját meglehetősen „zsúfoltra” alkotta meg az anyatermészet. A hólyaghurutra hajlamos nők számára például már a szexuális aktus is gyakori rizikóforrás, hiszen ennek során a nemkívánatos baktériumok könnyedén belesodródhatnak a húgycsőbe, ráadásul a szomszédos hüvelyben a pénisz mozgása szinte még masszírozza is felfelé a kórokozókat. A szex utáni hólyaghurut, amely számos nő életét keseríti meg, korántsem újkeletű jelenség, nagyanyáink korában „nászutas betegségként” emlegették, mivel az akkori szigorúbb erkölcsű világban egy „tisztességes” lány életében ugyebár ekkor vette kezdetét az aktív szexuális élet. 

   A nők köztudottan fogékonyabbak a hólyaghurutra, aminek oka, hogy a húgycsövük rövidebb a férfiakénál, így a kórokozónak jóval rövidebb utat kell megtennie a húgyhólyagig. Ezzel együtt természetesen férfiaknál is előfordulhat a betegség.

   Hirtelen kialakuló, rohamosan rosszabbodó tünetek

   A hólyagba jutó kórokozó rendkívül gyorsan képes szaporodni a számára ideális körülményeket nyújtó langymeleg vizeletben: a baktériumok csíraszáma akár félóránként megduplázódhat. Ennek következtében a hólyaghurut tünetei igencsak hirtelen alakulnak ki, és intenzitásuk is gyorsan fokozódhat. Eleinte gyakrabban kell pisilni, esetleg a vizelet rossz szagúvá válhat, aztán idővel a vizeletürítés csípő, égő érzéssel jár, és alhasi görcsök is jelentkezhetnek. Jellegzetes tünet még, hogy az ember úgy érzi, nagyon kell pisilnie, mégsem képes átélni a várt megkönnyebbülést, mert ugyanazzal a sürgető érzéssel jön ki a vécéről, mint amivel bement.

   Felfázás ellenAz antibiotikum hasznos segítség, viszont számos mellékhatása ismert

   Mivel baktériumfertőzés okozza, ezért a hólyaghurutra gyakran írnak fel antibiotikumot. Az antibiotikum valóban hasznos fegyver, de nem árt tudni, hogy nem feltétlenül csak a kórokozókat pusztítja el, hanem a szervezetünk hasznos baktériumállományát, például a bélflóra, illetve nőknél a hüvelyflóra fontos baktériumait is megtizedelheti. Utóbbi miatt akár ördögi kör is kialakulhat, hiszen ha felborul a hüvelyflóra kényes egyensúlya, az ott élő kóros baktériumok túlszaporodhatnak és kialakulhat bakteriális hüvelyfertőzés. Márpedig ha a húgycsőnyílás közvetlen közelében ennyire túltengenek a kórokozók, az rövid úton újabb hólyagfertőzéshez vezethet, vagyis kialakul a visszatérő hólyaghurutnak nevezett jelenség. 

   Világszerte gondot okoz az antibiotikumrezisztencia!

   Az antibiotikumok ellen szólhat az a tény is, hogy túlzott vagy nem helyes használatuk miatt jelennek meg egyre többször a jelenleg ismert gyógyszereinkkel szemben ellenálló, úgynevezett szuperbaktériumok. Az ilyen rezisztens baktériumok nem egy esetben az indokolatlan, esetleg nem az orvos által előírt módon vagy ideig történő gyógyszerszedés következtében jönnek létre. A betegek ugyanis sokszor csak a tünetmentesség elérésig szedik a számukra felírt antibiotikumot. Pedig ilyenkor a szervezetükben még többnyire ott van a kórokozó, amely az alkalmi „tűzszünetet” arra használja fel, hogy módosítsa a fehérjeszerkezetét, ami által gyakorlatilag „újjászületik”.

   A tünetek ekkor természetesen újra fellángolnak, a páciens azonban hiába folytatja kétségbeesetten a félbehagyott gyógyszerszedést: a kórokozó addigra már sikeresen mutálódott (átalakult) és rezisztenssé vált az addig alkalmazott antibiotikum hatóanyagával szemben. Szerencsés esetben egy másik fajta gyógyszerrel még legyőzhető a mutáns baktérium, de az is megtörténhet, hogy nem, mivel a fegyelmezetlen antibiotikum-szedéssel sikerült új „szuperbaktériumot” létrehozni.

   Tudta?
   A növények számos baktériumellenes hatású anyagot termelnek, amelyek megvédik őket a bakteriális fertőzésektől. Ezeket az anyagokat a gyógyászat például antimikróbás hatású illóolajok formájában is hasznosítja, a húgyúti fertőzések kezelésében azonban csak a vesén át kiürülő antibakteriális anyagokat tartalmazó növények alkalmazhatók sikerrel: ezek egyike a medveszőlő.

   A hólyaghurut nem csak antibiotikummal győzhető le!

   Az antibiotikumok mellékhatásai, illetve a világméretű antibiotikumrezisztencia miatt ma már egyre gyakrabban javasolják, hogy a hólyaghurut kezdeti tüneteit próbáljuk meg azonnal és antibiotikum-mentesen csillapítani. A fertőzés kezdeti stádiumában, a legelső tünetek észlelésekor sikerrel alkalmazhatjuk az Urzinol tablettát, amely a medveszőlőlevél kivonatát magas koncentrációban tartalmazó hagyományos növényi gyógyszer. A medveszőlőlevelet a népi gyógyászatban már évszázadok óta használják húgyúti fertőzések ellen, és immár tudományos módszerekkel is kimutatták a növény hatóanyagának antibakteriális hatását. Bizonyított, hogy a medveszőlő 74 húgyúti fertőzést kiváltó kórokozóval, köztük a fertőzések 80%-áért felelős E. coli baktériummal szemben is hatásos.

   Igazolódott az is, hogy a szintetikus antibiotikumot tartalmazó gyógyszerekkel ellentétben, a gyógynövény hatóanyagával „megtámadott” baktériumok nem kezdenek el mutálódni, vagyis a medveszőlőlevéllel szemben nem alakul ki antibiotikumrezisztencia. Az Urzinol tablettával a gyógynövény teájának emésztőrendszeri irritáló hatása is elkerülhető.

   Az Urzinol tabletta vény nélkül kapható a gyógyszertárban. Ha szedését a hólyaghurut kezdeti tüneteit észlelve azonnal megkezdjük, jó eséllyel küzdhetjük le a betegséget, és így az antibiotikumok alkalmazása elkerülhető lehet.

   HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

    

   Módosítva: 2020.02.06 14:19, Megjelenés: 2020.02.06 14:19