Dr. Rakk Erika diabetológus, belgyógyász, endokrinológus önéletrajza

Szerző: WEBBeteg

Dr. Rakk Erika diabetológus, belgyógyász, endokrinológus.

Dr. Rakk Erika - belgyógyász, diabetológus, endokrinológus szakorvos, főorvos vagyok.

Munkahelyem: Csolnoky Ferenc Kórház, Veszprém, Belgyógyászati Diabétesz és Anyagcsere Centrum.

Végzettség:

  • 1986-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen és azóta is a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban dolgozom.
  • 1994-ben szakvizsgáztam belgyógyászatból, ami után lehetőségem nyílt egy akkor kiépülő és azóta országos modellként is szolgáló, elsősorban cukorbetegekkel foglalkozó járóbeteg szakrendelés munkatársának lenni, dr. Vándorfi Győző főorvos mellett. Ő az egyik úttörője Magyarországon a cukorbetegek oktatásának, amibe én is bekapcsolódtam.

Számos páciens, nővér és háziorvosi képzést tartottunk. A diabetológia területén legfontosabbnak a megelőzést és betegoktatást tartom. 20 éve jelennek meg írásaim a Diabetes című páciensújságba, aminek 5 éve orvos-tanácsadója is vagyok.

Mivel diabéteszes betegeimnél is egyre több hormonális problémával találkoztam, és ezen a területen szakemberhiány volt a környezetemben, ezért nekivágtam az endokrinológia szakvizsga megszerzésének, és 2013-ban sikeres vizsgát tettem. A gyakorlatomban főleg pajzsmirigybetegekkel, az elhízás problémájával és a női meddőség hátterében meghúzódó PCO szindrómával foglalkozom.

Dr. Rakk Erika - diabetológus, belgyógyász, endokrinológus

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miként változtatja meg az eltérő...

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.