Betegtörténet téma

A vírus sikeres legyűrése után - Tom Hanks felesége számolt be gyógyulásukról

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2020-04-21 09:36
COVID-19 beteg lett Ausztráliában az amerikai színész, Tom Hanks (forgatáson vett részt Baz Luhrmann Elvis Presley-ről készülő filmjében) és felesége, Rita Wilson, aki turné körúton járt ott. Az énekesnő a The Guardian című brit lapnak számolt be az elmúlt hetekről.

Három hét a pokolban - az oda- és a visszaúton, koronavírustól szenvedve

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2020-04-05 09:33
Míg Európában még terjedőben van a járvány, Kínában már a gyógyulásról tudnak beszámolni a betegek. Hogyan terjedt végig a fertőzés a családon, és hány tesztre volt szükség a gyógyulás kimondásához? A Vuhanban élő Tiger Ye betegségének részleteit, felgyógyulása történetét a The Guardianben tették közzé.
A koronavírus különböző embereknél más-más tünetekkel jelentkezhet, és eltérő súlyosságú is lehet. Egy beszámoló koronavírusos betegek interneten közzétett tapasztalatai közül. Gondoljunk azonban arra, hogy az intenzív osztályon ápolt, súlyos betegek nem tudják leírni az állapotukat...

A rák leküzdése - Emese története

Oriold és Társai Kiadó - 2017-09-26 14:55
Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg Emese történetét, akinél már kétszer is diagnosztizáltak rákot élete során.

A rák leküzdése - László története

Oriold és Társai Kiadó - 2017-07-13 20:09
Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg László történetét, akinél tüdőrákot diagnosztizáltak áttétekkel.

Együttélés a cukorbetegséggel - Áron története

Oriold és Társai Kiadó - 2017-07-06 21:41
Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg a 11 éves Áron történetét édesanyja tolmácsolásában.

A rák leküzdése - Anka története

Oriold és Társai Kiadó - 2017-06-28 05:21
Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg Anka történetét, akinél néhány éve mellrákot diagnosztizáltak.

Együttélés a cukorbetegséggel - Gábor története

Oriold és Társai Kiadó - 2016-07-14 18:11
Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg az 59 éves doktor, Gábor történetét, akinél 25 évvel ezelőtt diagnosztizáltak 2-es típusú cukorbetegséget.

Budapesten sokkal nehezebb a bőrbetegek élete, mint vidéken

Magyar Dermatológiai Társulat - 2015-05-14 17:30
A diszkriminációnak ezer arca van: Magyarországon elég egy krónikus bőrbetegség ahhoz, hogy hátrányos megkülönböztetés érje az embert, különösen, ha Budapesten él - derült ki az esélyegyenlőség világnapja alkalmából készített elemzésből.

Ossza meg velünk történetét!

WEBBeteg - 2013-08-05 20:11
Daganatos betegségből felépült emberek történeteit keresi a WEBBeteg. Portálunk lehetőséget, felületet biztosít a pozitív, gyógyulással végződő esetek megjelenésének.

Az ajtókeretbe nőtt bodzafa 

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2011-02-01 14:10
A múltat idézi az iroda hangulata – a sokféle szemrevaló műtárgy miatt. Örökséget, értéket hordoz ebben a környezetben minden – még a kortárs rajz is, hát még a 100 évvel ezelőtti kép.

Máté Krisztina: Együtt lehet élni vele, de nem könnyű

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2010-08-03 02:53
Kiskamasz koromban fájt először a fejem, talán 10-12 éves lehettem. A második, harmadik alkalom után szüleim orvoshoz vittek, ám édesanyám is migrénes, így nem túl sokáig késlekedtek a diagnózissal. Amúgy is, a leírt tünetekből, már a legelején egyértelmű volt - Máté Krisztina újságíró tapasztalatai a migrénről.

A migrénnel összezárva - Jáksó László vallomása

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2010-07-23 17:21
- Mintha mindig fájt volna a fejem. Nyilván nem születésem óta, de nem emlékszem olyan korszakomra, amikor ne fájt volna. Gyerekkoromban körbetekertem benedvesített törölközővel és igyekeztem jó szorosra húzni. Kész csoda, hogy még van hajam –, mondja Jáksó László, akit a migrénnel kapcsolatos „tapasztalatairól” kérdeztük.