Bezárják a pécsi tüdőszanatóriumot

Szerző: Független Hírügynökség

Bezárják a hónap végén a Baranya Megyei Kórház pécsi tüdőszanatóriumát. A fenntartó önkormányzat az ingatlant eladásából szeretné csökkenteni a kórház adósságait. Az alkalmazottak a megyei kórházban folytathatják munkájukat.

Bezárják a hónap végén a Baranya Megyei Kórház pécsi tüdőszanatóriumát. A fenntartó önkormányzat el akarja adni az ingatlant, abból szeretné csökkenteni a kórház adósságait.

A megyei kórháznak körülbelül 1,7-1,8 milliárd forint adóssága van. A szanatórium a Mecsek oldalában van, az 5 hektáros ingatlan öt évvel ezelőtt 1,4 milliárd forintot ért. A tüdő- és ápolási osztályokat már tavaly elköltöztették, a krónikus betegeket és a kardiológiai rehabilitációs osztályt ezen a héten költöztetik. Az alkalmazottak nem veszítik el az állásukat, a megyei kórházban tovább dolgozhatnak.

Azért döntöttek a megszüntetés mellett, mert a tüdőgyógyintézetnek nem volt kiemelt szerepe az úgynevezett egészségügyi integrációs tervekben, az önkormányzatnak pedig nem volt elegendő pénze a fenntartáshoz és a felújításhoz. A tüdőszanatórium a 70-es években épült, állapota mára leromlott.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Mi az az egészségterv? Mi az az egészségterv?

Készíttessen egészségtervet egészségpénztárból!

Hormonmentes segítség Hormonmentes segítség

Ha a megemelkedett prolaktinszint akadályozza a teherbe esést. (x)

Újra Sziget, újra STD-szűrés

Két év kihagyás után visszatér a Sziget Fesztivál, és vele együtt az ingyenes és anonim STD-szűrés is. A gyorstesztes HIV-, hepatitis B-, C- és...

Mobil egészségügyi szűrővizsgálat...

Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte csabrendeki sajtótájékoztatóján...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.