Az emberek örülnek a hálapénz betiltásának

Szerző: portfolio.hu

Aktuális, átfogó és reprezentatív kutatást készített az egészségügyi változásokról, annak lakossági megítéléséről a Szinapszis Kft. "A magánegészségügy helye a reformfolyamatban" című online konferencia főbb megállapításait Kertész Balázs, a társaság ügyvezető igazgatója ismertette előadásában.

A kutatást a cég idén márciusban készítette 1200 fő megkérdezésével, országosan és reprezentatív mintavétel mellett, így az abszolút aktuális helyzetet méri és figyeli - ismertette Kertész Balázs prezentációjában.

A kutatás első kérdésére adott válaszokból kiderült, hogy a megkérdezettek 50%-a válaszolt úgy, hogy a legjobb ár-érték arányú megoldást keresi mindig, egy régebbi, bevált olcsóbb megoldás is jó lehet.

Arra is rákérdezett a kutatócég, hogy mit gondolnak az emberek a hálapénz tiltásáról. Ennek eredménye, hogy 83%-a a válaszolóknak teljes mértékben egyetért, vagy legalább azt mondta, hogy inkább egyetért.

Hálapénz és szabályozások

Ugyanakkor a megkérdezettek azzal is tisztában vannak, hogy a hálapénz kivezetésének következményei is lehetnek.

Állami ellátás színvonala

Összefoglalóan 5 megállapítást emelt ki az ügyvezető:

  1. Széleskörű a társadalmi támogatottsága az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésének, és a hálapénz betiltásának.
  2. Jelentős félelem társul azonban ahhoz, hogy az állami rendszer hálapénz nélkül hogyan fog szolgáltatni.
  3. A hálapénz nélküli ellátás és a magánegészségügy kettős finanszírozása összességében valamelyest több lakost terel az állami ellátás irányába.
  4. A magánszolgáltatók megítélése és presztízse továbbra is kiváló, de csak a lakosság harmada szerint éri meg a többletkiadás.
  5. A magánegészségügy lakossági finanszírozása továbbra sincs megoldva.

(portfolio.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A száraz szem kezelése A száraz szem kezelése

Műkönnyek és egyéb megoldások - Mit kell tudnunk róluk?

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Az egészséges étrend hozzájárulhat kordában tartásához.

Emberéleteket és ezermilliárdokat...

A COVID-19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak a naprakész egészségügyi adatok a népegészségügyi...

Viszlát járvány vagy nincs menekvés...

Nem tűnt el, de már látjuk a fényt a koronavírus alagútja végén. Mégsem tehetünk úgy, mintha nem forgatta volna fel az életünket, és állítólag...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.