Minőségi hiba miatt kivontak egy gyógyszert a forgalomból

Szerző: Magyar Nemzet

Azok után, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) júniusban felfüggesztette a forgalmazását, most ki is vonta a forgalomból a Megyrina gyógyszert minőségi hiba miatt - olvasható a Magyar Nemzetben.

Erről előzőleg a lengyel társhatóságtól érkezett bejelentés, majd egy hatósági megállapítás során kiderült, hogy az eltérés a magyarországi forgalomban lévő tételeket is érinti. Ezek nem felelnek meg a forgalombahozatali engedélyben rögzített követelményeknek, ezért döntöttek a Megyrina forgalomból való kivonásáról.

A gyógyszert bizonyos nőgyógyászati megbetegedések kezelésére alkalmazzák, egyes betegségeknél kóros súlycsökkenés és étvágytalanság kezelésére is alkalmazható.

(Magyar Nemzet)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A Semmelweis Egyetemen kapta meg az...

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II....

Nyirokérnövekedést serkentő...

A Semmelweis Egyetem kutatói - nemzetközi együttműködésben - olyan mRNS alapú rendszert dolgoztak ki, amellyel szervspecifikus nyirokérnövekedés...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.