Gyógyszerkivonás téma

Minőségi hiba miatt kivontak egy gyógyszert a forgalomból

Magyar Nemzet

Azok után, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) júniusban felfüggesztette a forgalmazását, most ki is vonta a forgalomból a Megyrina gyógyszert minőségi hiba miatt - olvasható a Magyar Nemzetben.

Gyógyszerhatóanyagot tartalmazó étrend-kiegészítők miatt intézkedett a Nébih

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Három, interneten rendelt, Kínából származó étrend-kiegészítő azonnali hatályú forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását rendelte el a Nébih.

Visszavihetők a szennyezett valsartan hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek

OGYÉI

Az Európai Unió valamennyi tagállamában kivonták a szennyezett valsartan hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket, így a betegek számára már csak a megfelelő minőségben gyártott készítmények elérhetők.

Felfüggesztették több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását

MTI

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján megtalálható táblázatban tételesen felsorolják az érintett huszonhét gyógyszert, amelyekben megtalálható a valsartan nevű vérnyomáscsökkentő hatóanyag, egy részük pedig vízhajtót is tartalmaz.

Gyógyszerkivonás: ne keresse ezt a készítményt

OGYÉI

2018. március 09-én minőségi kifogás bejelentés érkezett az OGYÉI-be, miszerint a Tinctura Capsici kenőcs nem hatásos, nem fokozza a bőrre kenve a vérbőséget, továbbá maga a tinktúra sem elég csípős.

Inzulinnal kezelt betegek sürgősségi ellátására szolgáló gyógyszert vont ki az OGYÉI

OGYÉI

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet kivonja a forgalomból és visszahívja a betegektől a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószer oldatos injekcióhoz elnevezésű gyógyszer következő tételeit: FS6X539, FS6X909.

Itthon is kivontak két tétel Heparint

Független Hírügynökség

Más uniós államokhoz hasonlóan Magyarországon is visszavontak a forgalomból két szállítmányt a véralvadásgátló Heparin nevű gyógyszerből. A külföldi vizsgálatok során ugyanis kiderült, hogy szennyezettek, így mellékhatásuk lehet.