Minden orvosi rendelő megújul Miskolcon 2020-ig

Szerző: MTI

Valamennyi önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőjét felújítja Miskolc 2020-ig, ez 59 felnőtt, 30 gyermekorvosi, és 41 védőnői körzetet érint, a beruházásokra összesen csaknem 1,7 milliárd forintot költenek - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Miskolcon működik az ország egyik legjobban szervezett egészségügyi alapellátó rendszere, a 2010-ben megkezdett átfogó fejlesztések nyomán korszerű, és hatékony egészségügyi alapellátás épült ki.

Az önkormányzat 2010-től több mint 1,1 milliárd forintot fordított tíz orvosi rendelő felújítására, valamint két egészségház kialakítására.

Hatékonyabb egészségügyi ellátás

Az építkezések, felújítások mellett az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tétele érdekében is innovatív lépések történtek:

2016 januárjától nem kell helyi iparűzési adót fizetni a miskolci háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak, fogorvosi alapellátást végző orvosoknak és a védőnő vállalkozóknak akkor, ha bevételük 80 százaléka ebből a tevékenységből származik, és iparűzési adóalapjuk nem haladja meg a 20 millió forintot.

Az országban az elsők között Miskolcon - polgármesteri kezdeményezésre és önkormányzati finanszírozással - valósult meg az egészségügyi alap- és szakellátás informatikai rendszereinek integrációja, amelynek eredményeként a háziorvosok a rendelőjükből el tudják érni a kórházak, szakrendelők informatikai hálózatát, így hozzáférhetők számukra a város egészségügyi intézményeibe utalt betegek szakorvosi leletei, laboreredményei, és a kórházi zárójelentések.

Hozzátették: elkezdődött egy országos szinten egyedülálló, új egészségfejlesztési intézet kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy valamennyi miskolci iskoláskorú gyermek évente legalább egyszer átfogó szűrővizsgálatokon vegyen részt.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Majomhimlő Majomhimlő

Megérkezett Magyarországra is a majomhimlő elleni védőoltás.

Férfi nemi szervek Férfi nemi szervek

Herékkel, prosztatával, húgycsővel és vesékkel kapcsolatos érdekességek.

Újra Sziget, újra STD-szűrés

Két év kihagyás után visszatér a Sziget Fesztivál, és vele együtt az ingyenes és anonim STD-szűrés is. A gyorstesztes HIV-, hepatitis B-, C- és...

Mobil egészségügyi szűrővizsgálat...

Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte csabrendeki sajtótájékoztatóján...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.