45 év fölött csökken a nemi aktus hossza?

Medipress
megjelent:

Aki izgalmas szexuális életnek örvendhet a húszas-harmincas éveiben, az becsülje meg jól, mert 45 éves korára vége szakadhat az aranyéletnek - állítja egy új tanulmány.

A 45 év felettiek szexuális aktivitása csökken, mert gyorsabban elintézik az aktust, nem olyan kielégítő számukra, vagy egyszerűen nincs is. Elfelejthetik a buja, túlfűtött éjszakákat, a tanulmány szerint ugyanis ez a korcsoport a romantikát arra korlátozza, hogy este lekapcsolják a villanyt.

Minden harmadik ember úgy nyilatkozott, hogy rövidre fogja az aktust, mert nincs hozzá energiája, 37 % pedig már ahhoz is túl fáradt, hogy egyáltalán belekezdjen. Iain Laing, a Kwai Garlic táplálék-kiegészítőt forgalmazó cégtől, mely az 1 752 felnőtt bevonásával készült tanulmány mögött áll, így nyilatkozott a Mirror-nak: „Az eredmények rávilágítanak, hogy egészséges életmóddal és a szív karbantartásával a szexuális élet is kielégítő maradhat.

Ha mindenki így tenne, a kimerültség miatt rövidebb ideig szeretkező 31 % is tovább bírná szuflával. A 45 év felettieknek a szexet is be kellene illeszteniük az edzéstervükbe, hogy megőrizzék szívük optimális egészségi állapotát, ráadásul így össze is köthetnék a kellemest a hasznossal.”

(Medipress)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.