Chiliszószt ittak, kórházban kezelték őket - Miért veszélyes?

szerző: Cs. K., fordító - WEBBeteg
megjelent:

Nyolc tini került kórházba tegnap Németországban, mert bátorságpróba gyanánt chilit ittak, mely 200-szor erősebb, mint a hagyományos Tabasco szósz.

A tíz, 13-14 éves fiú az iskolában itta meg a chiliszószt, mely után olyan rosszul lettek, hogy nyolcat közülük kórházba kellet szállítani.

A Scoville skálán, mely az ételek erősségét méri a fiúk által fogyasztott chili értéke 535 000, míg a hagyományos Tabasco-é „csak” 2500.

A csípős paprikában és a chiliben található capsaicin túlzott használata növeli a rákos megbetegedések kockázatát.

Kutatások bizonyították, hogy azokban az országokban, ahol hagyományosan sok csípős ételt fogyasztanak (pl. Mexikó, India, Irán) jelentősen magasabb az emésztőszervi rákos megbetegedések aránya.

Ezek közül leggyakoribb a gyomor-, máj-, nyelőcső-és epehólyag rák.

(WEBBeteg - Cs.K. fordító, Forrás:msnbc; lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

10 egyszerű tanács a rák megelőzéséhez
Az alábbiakban közöljük a 10 legfontosabb teendőt, melyet az Amerikai Dietetikusok Szövetsége tett közzé chicagói konferenciájukon. Bár a legtöbb tanács közismert, a legtöbben mégsem teszünk meg mindent, hogy csökkentsük a rákos megbetegedés esélyét.
10 egyszerű tanács a rák megelőzéséhez

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.