Ötven tűt találtak a fiú testében

Független Hírügynökség
megjelent:

A röntgen 50 varrótűt mutatott ki a kétéves kisfiú testében, az egyik például kilyukasztotta a tüdejét is. Az orvosok képtelenségnek tartották, hogy a gyerek nyelte le a tűket, ezért értesítették a rendőrséget.

50 varrótűt találtak az orvosok egy két éves fiúban, Brazíliában, majd értesítették a rendőrséget, mivel azt gyanították, hogy valaki szándékosan tette ezt a gyerekkel - közölte a brazil média kedden.

A kisfiú súlyos állapotban került kórházba még vasárnap, a Bahia szövetségi állambeli Barreirasban - közölte a Folha de S. Paulo című helyi újság honlapja. A gyereket családtagjai vitték be, mivel hányt és hasfájásra panaszkodott.

Mennyire veszélyesek a lenyelt tárgyak?
A fülbe, orrba általában gyöngyöket, apró pici játékdarabokat helyeznek a kicsik. A mandulákban, nyelőcsőben halszálka akadhat meg. A légutakba különösen félrenyelés kapcsán gyakran találkozunk magvakkal (pisztácia, napraforgómag, babszem). A gyomor, bélrendszerbe többféle anyagot juttatnak le a leleményes kisgyermekek: gombelemet, pénzdarabot.
Mennyire veszélyesek a lenyelt tárgyak?

A röntgen 50 varrótűt mutatott ki a testében, az egyik például kilyukasztotta a tüdejét is. A lap szerint az orvosok képtelenségnek tartották, hogy a gyerek nyelte le a tűket, ezért értesítették a rendőrséget.

Az anya állítólag azt mondta, hogy fogalma sincs, miként kerültek a tűk a gyerek testébe. Azt állította a rendőröknek, hogy amíg dolgozik, a nagypapa vigyáz a gyerekre.

A kórház igazgatója azt mondta az O Globo brazil újságnak, hogy a tűk nagy részét eltávolították, de többhöz nem tudtak hozzáférni, ezért a fiúnak együtt kell majd élnie azokkal.

"Ha nem okoz gondot egy idegen tárgy a testben, akkor nincs nyomós ok arra, hogy egy kockázatos műtéttel megpróbáljuk eltávolítani" - mondta az igazgató, aki szerint a gyerek nyakába, lábába és a hasába fúródva is találtak tűket. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Orvosi érdekességek

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.