Meghalt a tisztítókúra harmadik áldozata

Független Hírügynökség
megjelent:

Háromra emelkedett az ősi indián tisztítókúra miatt elhunytak száma az Egyesült Államokban. Vasárnap mehalt egy nő azok közül, akiket egy kétórás spirituális szaunázás után vittek kórházba még október 7-én az arizonai Angyalvölgy Pihenő Központból.

A 49 éves Liz Neumanon kívül egy 40 éves férfi és egy 38 éves nő vesztette életét az izzasztókúrával egybekötött szertartáson, amelyen körülbelül 50-en lettek rosszul. A többség légzési nehézségekre panaszkodott.

A szaunázásról
A szauna és a szaunázás szokása a közelmúltban hazánkban is egyre nagyobb mértékben terjed. Ezzel együtt terjednek a szaunázással és annak egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatos megalapozott és kevésbé megalapozott, és olykor teljesen téves ismeretek is.
3/1 Szauna és szívbetegségek
3/2 Szauna és egyéb betegségek
3/3 Szauna és alkoholfogyasztás, gyógyszerszedés, szaunázás gyermekkorban

Az áldozatokon kívül 20 embert vittek kórházba, akiket légzésleállás, égési sérülések, kiszáradás, túlhevülés illetve más szervi problémák miatt kezeltek.

A Phoenix-től 185 kilométerre északra található Angyalvölgy Pihenőközpontot egy ismert természetgyógyász James Arthur Ray bérelte ki. A férfi - aki szerepelt már az Oprah Winfrey showban és Larry Kingnél is - teljes "újjászületést" ígért azoknak, akik fejenként kilencezer dollárért (1,6 millió forintért) végigcsinálják Spiritual Warrior nevű ötnapos megtisztulási kúrát. Ennek része volt az ősi indián hagyományok szerint megrendezett izzasztókunyhó-szertartás, ezt megelőzően pedig egy 36 órás böjt.

A rendőrség emberölésként kezeli az ügyet, de egyelőre nem emeltek vádat senki ellen.

(Függyetlen Hírügynökség)

Cikkajánló

Szamárköhögés
Szamárköhögés

Javasolt az emlékeztető oltás várandósoknak.

Gombás fertőzések
Gombás fertőzések

Nyáron gyakoribb a gombásodás?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Magyar Preventív Gasztroenterológiai Társaság
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.