• Meghalt a tisztítókúra harmadik áldozata

    Szerző: Független Hírügynökség

    Háromra emelkedett az ősi indián tisztítókúra miatt elhunytak száma az Egyesült Államokban. Vasárnap mehalt egy nő azok közül, akiket egy kétórás spirituális szaunázás után vittek kórházba még október 7-én az arizonai Angyalvölgy Pihenő Központból.

    A 49 éves Liz Neumanon kívül egy 40 éves férfi és egy 38 éves nő vesztette életét az izzasztókúrával egybekötött szertartáson, amelyen körülbelül 50-en lettek rosszul. A többség légzési nehézségekre panaszkodott.

    Hirdetés

     A szaunázásról

    A szauna és a szaunázás szokása a közelmúltban hazánkban is egyre nagyobb mértékben terjed. Ezzel együtt terjednek a szaunázással és annak egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatos megalapozott és kevésbé megalapozott, és olykor teljesen téves ismeretek is.
    3/1 Szauna és szívbetegségek
    3/2 Szauna és egyéb betegségek
    3/3 Szauna és alkoholfogyasztás, gyógyszerszedés, szaunázás gyermekkorban

    Az áldozatokon kívül 20 embert vittek kórházba, akiket légzésleállás, égési sérülések, kiszáradás, túlhevülés illetve más szervi problémák miatt kezeltek.

    A Phoenix-től 185 kilométerre északra található Angyalvölgy Pihenőközpontot egy ismert természetgyógyász James Arthur Ray bérelte ki. A férfi - aki szerepelt már az Oprah Winfrey showban és Larry Kingnél is - teljes "újjászületést" ígért azoknak, akik fejenként kilencezer dollárért (1,6 millió forintért) végigcsinálják Spiritual Warrior nevű ötnapos megtisztulási kúrát. Ennek része volt az ősi indián hagyományok szerint megrendezett izzasztókunyhó-szertartás, ezt megelőzően pedig egy 36 órás böjt.

    A rendőrség emberölésként kezeli az ügyet, de egyelőre nem emeltek vádat senki ellen.

    (Függyetlen Hírügynökség)

    Módosítva: 2009.10.18 18:05, Megjelenés: 2009.10.18 18:05
   • Cikkajánló

    B12-vitamin

    B12-vitamin

    Dr. Lajtos Melinda

    A B12-vitamin nélkülözhetetlen a szervezet számára. Mit kell tudni róla?

    Lézeres szemműtét

    Lézeres szemműtét

    Szponzorált tartalom

    Vajon miért ilyen népszerű a lézeres szemműtét? Utánajártunk. (x)

    Évekkel fiatalíthatja meg a vérkeringést a maratonfutás

    A maratoni távra való felkészülés és a táv lefutása javítja az először indulók egészségét, a vérereik életkorából nagyjából négy évet farag le egy új tanulmány szerint.

    Az öngyógyítás veszélyei

    Az internet használata mindennapjaink természetes részévé vált. Hasznossága vitathatatlan: több milliónyi információ áll rendelkezésre ahhoz, hogy gyors válaszokat kapjunk kérdéseinkre, legyen szó az élet bármely területéről.

    Méregtelenítés - Mire is mondjuk tulajdonképpen?

    A tavasz a testi és lelki megújulás és megtisztulás, a böjt időszaka sok ember számára. Sokan különböző tisztítókúrákat, divatdiétákat tartanak. A céljuk az, hogy eltávolítsák a szervezetükből a felhalmozódott salakanyagokat és méreganyagokat, fittebbek, energikusabbak legyenek, vagy leadjanak néhány kilogrammot. De valójában milyen anyagok is ezek a mérgek? Szükséges-e egyáltalán méregteleníteni a szervezetünket?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.