Veszettség - Évente 55 ezer ember halálát okozza

Szerző: Független Hírügynökség

Kínában hal meg a második legtöbb ember veszettségben a világon. A betegség a hatalmas ország egyik legnagyobb közegészségügyi problémája.

Az utóbbi időben évente átlagosan 2.400 ember hal meg veszettségben Kínában, közölte a pekingi egészségügyi minisztérium internetes honlapja. Ennél csak Indiának vannak rosszabb adatai.

Házikedvencek által terjesztett betegségek

Állatról emberre terjedő betegségeket hobbiállatok is közvetíthetnek. A fertőzések változatosak mind a kórokozó mibenléte (vírus, baktérium, gomba, egysejtű, féreg), mind a terjedés módja (lenyelés, belélegzés, bőrön át) szempontjából.
Házikedvencek által terjesztett betegségek >>

Kínában a veszettség a három leggyakoribb fertőző betegség között van, teszi hozzá az egészségügyi minisztérium közleménye, amely a Veszettség Világnapja alkalmából jelent meg.

A másik két vezető fertőző betegség Kínában a Global Times angol nyelvű hivatalos kínai napilap szerint az AIDS és a TBC.

A pekingi minisztérium idézi az Egészségügyi Világszervezetet, amely szerint a világon évente 55 ezer ember hal meg veszettségben, amelyet legtöbbször beteg állat harapása okoz. Az esetek 95 százaléka Ázsiában és Afrikában történik.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miként változtatja meg az eltérő...

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

A veszettség tünetei - Az orvos...

Megharapott a saját kutyám, az állatorvos már megnézte, de korábban nem volt beoltva veszettség ellen. A kérdésem az, mennyi idő alatt...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.