Veszettség - Évente 55 ezer ember halálát okozza

Független Hírügynökség
megjelent:

Kínában hal meg a második legtöbb ember veszettségben a világon. A betegség a hatalmas ország egyik legnagyobb közegészségügyi problémája.

Az utóbbi időben évente átlagosan 2.400 ember hal meg veszettségben Kínában, közölte a pekingi egészségügyi minisztérium internetes honlapja. Ennél csak Indiának vannak rosszabb adatai.

Házikedvencek által terjesztett betegségek
Állatról emberre terjedő betegségeket hobbiállatok is közvetíthetnek. A fertőzések változatosak mind a kórokozó mibenléte (vírus, baktérium, gomba, egysejtű, féreg), mind a terjedés módja (lenyelés, belélegzés, bőrön át) szempontjából. Házikedvencek által terjesztett betegségek

Kínában a veszettség a három leggyakoribb fertőző betegség között van, teszi hozzá az egészségügyi minisztérium közleménye, amely a Veszettség Világnapja alkalmából jelent meg.

A másik két vezető fertőző betegség Kínában a Global Times angol nyelvű hivatalos kínai napilap szerint az AIDS és a TBC.

A pekingi minisztérium idézi az Egészségügyi Világszervezetet, amely szerint a világon évente 55 ezer ember hal meg veszettségben, amelyet legtöbbször beteg állat harapása okoz. Az esetek 95 százaléka Ázsiában és Afrikában történik.

(FH)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.