Mi legyen a kitelepítési csomagban?

szerző: Cs. K., fordító - WEBBeteg összeállítás
megjelent:

Fontos, hogy elkészítse saját kitelepítési csomagját, amibe minden olyan tárgyat és eszközt beletesz, amire szüksége lehet az otthonától távol árvíz idején.

A csomagnak az egész családja számára szükséges tárgyakat és eszközöket kell tartalmaznia. Gondoljon a katasztrófa típusára is - árvíz esetén a gumicsizmák és vízálló ruházat rendkívül hasznos!

A 6 legalapvetőbb dolog

Víz

Kitelepítés - Hogyan készüljön fel, hogy készítse fel állatait az árvízre?

Ha közeleg az árvíz, akkor kizárólag az Ön és családja biztonsága legyen a legfontosabb. Ha elegendő ideje van, próbálja meg állatait és otthonát is felkészíteni az árvízre. Kitelepítés - Hogyan készüljön fel, hogy készítse fel állatait az árvízre?

Tárolja a vizet műanyag palackokban. Ne használjon üveget, vagy bármit, ami könnyen eltörhet! A gyerekeknek, terhes anyáknak és betegeknek az átlagos ajánlott bevitelnél több folyadékra lesz szükségük.

Élelmiszer

Válasszon olyan élelmiszereket, amik azonnal fogyaszthatóak és nem igényelnek hűtést. Ajánlott konzervek (készétel, gyümölcs, zöldség), vitaminok, gyümölcslevek, és ha szükséges, bébiétel csomagolása.

Elsősegély-készlet

Kötszer
(Kéz)fertőtlenítőszer
Olló
Ragtapasz
Lázmérő

Ruházat és ágynemű

Vigyen magával a család minden tagjának elegendő, legalább egy váltásnyi ruhát és cipőt. Ajánlott gumicsizmát és vízálló ruházatot is csomagolni. Emellett hálózsákot és takarókat, illetve párnát és törölközőt is tegyen a csomagba!

Eszközök

Elemes rádió, plusz elemek
Konzervnyitó, kés
Papír, toll
Varrókészlet
Műanyag evőeszközök, poharak, tányérok

Egyéb

Élelmiszerbiztonsági jó tanácsok árvíz idején

A nagy esőzések okozta árvizek, belvizek az óriási anyagi károkon túlmenően élelmiszer-biztonsági kérdéseket is felvetnek. - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján. Élelmiszerbiztonsági jó tanácsok árvíz idején>>

Tartsa fejben családja összes tagját, hiszen ha kisgyermekkel vagy idősebbekkel együtt él, az ő speciális igényeit is szem előtt kell tartani.

Babáknak, gyermekeknek:

Tápszer
Pelenka
Cumisüveg
Tej
Gyógyszerek
Játékok

Felnőtteknek:
Gyógyszerek
Inzulin
Fogápolási termékek
Kontaktlencse és folyadék, illetve tartó
Szemüveg

Gyógyszerek
Aspirin és nem aspirin-alapú fájdalomcsillapító
Hasmenés elleni szerek
Lázcsillapító

Higiénia

Vécépapír
Szappan
Női higiéniai kellékek
Műanyag szemeteszsák
Fertőtlenítő
Fogkefe, fogkrém

Fontos családi iratok

Végrendelet, biztosítás, szerződések, útlevelek, bankszámla-adatok, személyi okmányok

Szórakoztató-eszközök, pl könyvek és játékok

A csomagot tartsa könnyen elérhető, a család minden tagja számára ismert helyen. Minden tárgyat tegyen lezárható, vízálló tokba!

(WEBBeteg - Cs. K.)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.