Mikor kezdjem?

Blog: Fiúsarok - Szerző: Bebe

Biztos sokatokban merült már fel ez a kérdés. Az első szexuális együttlétet követheti öröm, boldogság, de sajnos szorongás zárkózottság is. Ezért jó, ha kellőképpen felkészülünk, ugyanis minél felkészültebbek vagyunk, annál kisebb kár okozunk.

A Mai világban felgyorsult az életünk. Testi érettségünk már sokkal hamarabb kialakul, mint a lelki. Ezért is nagyon fontos, az hogy megfelelő tudásanyaggal rendelkezzünk. Miután ma már akarva akaratlanul belebotlunk a szex oldalakba, és különböző reklámokba vagy filmekbe így elkerülhetetlen, az hogy egyre kisebb korba érdekeljen minket ez.

Az első aktushoz rengeteg szélsőséges érzelem kötődhet. Öröm boldogság de teljes kiábrándulás is. Meg kell értenünk partnerünket. És neki is meg kell, hogy értsen minket. Ezért fontos hogy az első alkalom bizalmas kapcsolatban jöjjön létre.

Akkor lehet igazán jó, ha az első együttlétre nem kíváncsiságból vagy kortársi nyomásból kerül sor. Mindenképpen biztos kapcsolatban legyen, és meg kell értenünk partnerünk igényeit. Nekünk fiúknak pedig azt is, hogy míg nekünk az első alkalom is örömet okoz, addig a lányoknál ez nem biztos, hogy így van. Nekik sokkal nehezebb a dolguk, de ha segítünk nekik, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy őket is öröm tölti el.

A Szexuális élet felé folyamatosan vezet az út. A kézfogástól indul és eleinte a csók is hatalmas örömet, okoz. De aztán jön a petting ahol már egymás intim pontjait, próbáljuk felfedezni. Majd pedig maga a szex. Viszont fontos mind a pettingnél mind pedig a szexnél hogy semmiféleképpen ne kerüljön ondó a hüvelybe. (ügyelve itt pl. a kezekre!) Talán a legjobb módszer a gumióvszer, de a fogamzásgátlási módszerek előnyeit és hátrányait máshol taglaltam.

Amit még fontos megemlíteni az a partnercserék. Gyakran esnek ugyanis a fiatalok abba a hibába, hogy egyik kapcsolatból a másikba menekülünk ez által akár több partnerrel is, létesítünk szexuális kapcsolatot. Ugyanis a rengeteg partner egyfajta kiégéshez vezethet. Hiányoznak az érzelmek, ezért kezdünk újabb és újabb kapcsolatba. De ugye az nem lesz olyan, hiszen komoly érzelmek nélkül mit sem ér a szex. Mi pedig férfiak figyeljünk, arra hogy ne becsüljük le partnerünket, és soha ne feledkezzünk meg az ő igényeiről. Itt se felejtsünk el, védekezni a nem betegségek ellen!

Zárszónak pedig csak annyi, hogy ha jól fel vagyunk készülve és biztonságos kapcsolatban, megfelelően védekezve létesítünk először nemi életet akkor szép emlék, lehet. Ugyanis a babát nem a gólya hozza.

--- Cs.B ---