Szorongó szavak

Szerző: extraj

A BLOG LEÍRÁSA

Pánikon innen és túl... a mindennapokban

Látogatás: 35588 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Próbálkozom

2010.08.10.

Egy másik weboldalon a pánikos fórumban kaptam egy tanácsot, hogy próbáljak ki egy homeopátiás szert, az 5-ös Schüssler sót. Szedem kb. három hete, igaz nem 4*1-et, csak 2*1-et,de valóban segít valamennyit, nem szédülök annyit ,és olyan erősen. Az a csaj, aki ajánlotta, fél éve szedi, és már letette a pszichiáter által felírt gyógyszert. Irigylem őt, de remélem én is egyre jobban és jobban leszek.

Helyzetjelentés:)

2010.06.07.
Ha esetleg valaki erre tévedne, írok pár sort. Egész jól vagyok, bár pont pár napja megint elég sokat szédelgek:S Nem tudom, lehet, hogy az idő is közrejátszik benne... Viszont pánikrohamom az utóbbi hónapokban csak nagyon elvétve akadt, hála az égnek.:) A szédülésre egy természetgyógyász javaslatára kipróbáltam a Bilobilt, ami először nagyon jónak tűnt és nagyon megörültem, hogy végre elmúlt a szédülésem. Sajnos azonban, újra előjött és hiába szedem a Bilobilt mostmár:S Ezért aztán folytatom a kutatást, hogy vajon mi segíthetne rajtam. Nem akarok már szédülni, egy egész életre való szédülést le tudtam már:D Jó lenne találni valami természetes szert, ami elmúlasztja ezt. Remélem meg fogom találni. Jaj, hát azt még nem is írtam, hogy április másodikán eljegyeztük egymást párommal!:)))) Boldog vagyok, nagyon szeretem őt és nagyon jó a kapcsolatunk. Szerencsés vagyok, hogy megtaláltam az igazit, és már lassan 8 éve együtt vagyunk, szakítás, és nagyobb "balhé" nélkül:))))

Fülgyertya

2010.01.19.
Írtam az interneten egy orvos tanácsadónak erről a füldugulós,csengős, szédülős témáról. Ő azt javasolta, hogy használjak fülgyertyát kb. 3-4 napig mindkét fülemre, az segíthet a szédülésemen. Elég szkeptikusan viszonyultam ehhez a fülgyertyás dologhoz,de kipróbáltam, Már az első alkalom után szinte teljesen kidugult a fülem, a csengés is csillapodott, és a szédülésem is szinte teljesen elmúlt. Ha nem saját tapasztalat lenne, nem hinném el, de tényleg hat!:) Sokkal-sokkal jobban vagyok, és ennek nagyon örülök. Látszik is rajtam, kicsit összeszedtem már a külsőmet is.:)

Fül-orr-gégészeten túl

2010.01.15.

Először is: még mindig szédülök:S

A mai délelőttömet a fül-orr-gégészeti klinikán töltöttem. Először egy fiatal kis doktornő vizsgált meg jó alaposan. Belenézett a füleimbe, az orromba, és a torkomba is. Utána megkísérelt egy gégetükrözést, de nem jött össze neki. Én előre figyelmeztettem,hogy nem bírom,de ő megpróbálta. Szegénykémet majdnem lehánytam.  Egyszerűen nem bírom, ha a számban, pláne a torkomban túrkálnak...:S
Elküldött hallásvizsgálatra. Ott kisfokú idegi tipúsú halláscsökkenést állapítottak meg a magas frekvenciákon. Nem tudom ez mit jelent, de már elküldtem egy netes orvosnak, hátha ő megmagyarázza. :) Reméljük nem süketülök meg.

Kellett időpontot kérnem szédüléses vizsgálatra is. Jaj neeee. Egyszer már voltam ilyenen, elég kellemetlen. Mindegy, túlélem, jövő szerdán kell mennem. Azért remélem addigra már jobban leszek.

Ha netalán olvassa valaki: drukkoljon:))

Visszafordultam

2010.01.13.

Húha, tényleg rég voltam már itt.. Azóta sok jó és rossz dolog történt velem, mindezeket nem akarom leírni ebben a bejegyzésemben.

A mostani helyzet a következő: Tavaly szeptemberben odaköltöztem a páromhoz és a szüleihez. Minden rendben van, mindenki jól kijön mindenkivel,stb. Néha hívnak a nővérem munkahelyére kisegíteni. Jó kis fizikai munka , napi nyolcban, de még így is azt sajnálom, hogy csak alkalmi jellegű. Merthát mondjuk ki: jól fizet. Tegnap is voltam dolgozni, és ma is... mentem volna, ha nem fordulok vissza... Már majdnem egy hete megfáztam, nem olyan durva, de jó kis orrdugulás, torokfájás, ilyesmi. Már kifelé jövök belőle, bár még -ahogy az egyik kollegina mondta:-jazz-es a hangom:D Aztán tegnap nagyon nagyon szédültem este. Nem a szokásos módon,valahogy máshogy. Közben a jobb fülem is hülyéskedik, bedugult, cseng, és bizonyos beszédhangokat úgy hallok, mintha a víz alól jönnének, vagy mint mikor a rádió "berezonál". Na szóval tegnap estére már K.O. voltam,de teljesen. Gondoltam, kialszom magam, és reggelre jól leszek, és irány melózni. Jól aludtam, az hétszentség, és mikor felébredtem még szédültem, de gondoltam nem vészes. Párom elhozott ide tesómékhoz, hogy a nővéremmel együtt menjek dolgozni. Elindultunk, útközben találkoztunk az egyik kolléganőjével, dumcsiztunk.. Én egyre jobban éreztem a szédülést. Nem volt pánikrohamom, csak ez a fura szédülés... Szóltam tesókámnak,hogy nem okés  a helyzet, carul vagyok. Ő nehezen hitte el, mivel nem szoktam szólni, ha bajom van, de végül a kolleginával együtt mondták, hogy talán jobb lenne ,ha hazamennék és pihennék. És én visszafordultam...!! Nem is tudom mikor fordult ez elő velem legutóbb, de VISSZAFORDULTAM :( A pánikroham miatt nem szoktam visszafordulni/elmenekülni/stb. , de ez a szédülés...

Nem tudom mi bajom van. A nátha része? A fülemmel van valami? A pánik egy új arca? Terhesség? Nem tudom, de nagyon nem jól vagyok...

Csak le akartam ezt írni, hátha segít.

Boldog nyuszit

2009.04.13.

Úgy látom kicsit kihalttá vált az oldal a blogírók szempontjából. Kár.. Én be-benézek ide, de mostanában nem sok kedvem van írni kommentelni. Megvagyok, csak az utóbbi hetekben irtó érzékeny és sírós vagyok,és már idegesít ez a nyivákolásom:S
De azért kellemes húsvétot mindenkinek!

Látászavarral

2009.03.24.

Na,most a szédülés enyhült, pár napja már alig érzek ilyesmit. Viszont az utóbbi hét napban 3-szor volt látászavarom:S Előfordult már ilyen velem régebben is,el is mentem a körzetihez és az ideggyógyászhoz, a diagnózis migrén volt. Azt mondták ha ritkán fordul elő (szerencsére hónapok szoktak eltelni a látászavarok között) akkor inkább ne csináljunk semmit,mert olyan gyógyszert adhatna amit mindig kellene szednem,és talán megelőzné a látászavart. Naná,hogy nem kértem belőle,csak akkor és csak annyi gyógyszert veszek be,amikor és amennyit nagyon muszáj. Már-már beteges a gyógyszerekhez való viszonyom:D -muszáj nevetnem ezen a nyelvtani képzavaron.:D  Na szóval,ma is volt látászavarom... Kb 20-30 percig szokott tartani ,cikkcakk alakú villogó vonal jelenik meg a látóterem szélén és csak nő,nő,majd elmúlik. Elsőre baromi ijesztő volt, mostmár nem igazán ijeszt meg,de kezd nagyon elegem lenni belőle. Remélem,hogy már kitombolta magát rajtam,és a közeljövőben nem is jön rám újra.
Amúgy pánikügyileg megvagyok,egész jól vagyok:)

Vacakul

2009.03.17.

Hát én nem tudom mi van velem... Tegnap este rámjött egy olyan szédülés,hogy csak na. Ugyebár nálam a szédülés a vezető tünet, ilyen bizonytalanságérzés szerű szédülés,nem bírom jobban megfogalmazni.:) Csakhogy tegnap este forgott a világ.:O Nagyon nagyon ritkán van ilyen,és nem is tudom mitől,de elég sz*r ,elhihetitek.
Reggel se keltem valami jól,de azért jöttem-mentem-ügyintéztem egész délelőtt.Koradélutánra teljesen kész lettem,annyira szédültem és olyan gyenge voltam,hogy lepihentem egy másfél órácskára. De nem segített,alig bírok ülni a széken,annyira szédülök. Utálom ezt a nyűglődést, JÓL AKAROK LENNI! És jól is leszek,csak addig kell valahogy kibírni:) Jelzem, étvágyam sincs,és a hasam is fáj,de ezzel már nem is foglalkozom:D
Szóval ha netalán valakit érdekelne,most így vagyok. De jobban leszek ;)

Ui: Nem tudok fejlécet feltölteni,és ez megőrít. Ha valaki tudja a titkot és olvas engem,légyszi,légyszi ossza meg velem a megoldást.Kösziiii:)

Egy nehéz éjszaka utáni nap

2009.03.02.

A tegnapi estém nem úgy alakult,ahogy szerettem volna. Micsoda meglepetés:S:DD Pedig jól indult, párommal voltam,együtt aludtunk. Volna.. Ha nem kezdünk el beszélgetni, ami vitába ment át.Vagyis a vita erős kifejezés rá. A jövőnkről beszéltünk. Olyan hülye ez az élet,hiszen mindketten ugyanazt akarjuk,de egyikőnk jobban fél,mint a másik. Mindegy,nem részletezem, majdnem éjfélig nyúztuk egymást,és bár kibékültünk (ahogy dédanyáink mondták:ne feküdj le haraggal a szívedben:)), én hajnal háromkor még mindig a plafont néztem..:S
Naná,hogy ma reggel korán kellett kelnem, 6-kor. Igen,nekem az korán van:D A program: Munkaügyi Központ, reggel fél 8-ra,ugyanis jelentkeztem egy tanfolyamra. A munkaügyiben lévő emberáradatra a tömeg nem kifejezés. Kialvatlanul, tömegben, naná,hogy meglátogatott Pánik úr. Még jó,hogy párom elkísért,úgy kapaszkodtam a karjába,jó ha nem kékül be.:)
Tanfolyamra jelentkeztem, egy hónapon belül jeleznek,hogy menjek-e felvételizni. DE: megint kitartottam és végigcsináltam, bármilyen vacakul is voltam:)
Halkan jegyzem meg,hogy a nap további részében úgy kóvályogtam, mint egy holdkóros, annyira szédültem, hogy elmondani nem tudom. De ez van. Holnap jobb lesz. Legalábbis nagyon remélem:)

Lassan de biztosan...

2009.02.25.

Haladok.Apró lépésekben,de haladok talán. Jól voltam ma,pedig az utóbbi időkhöz képest sokkal több mindent csináltam.De bírtam,és ez jó:) Volt hogy nagyon megszédültem,de leküzdöttem, elhessegettem.Sikerrel.Valószínűleg holnap is eseménydúsabb napom lesz.Sok erőt nekem,és legyek jól:)))) És ti is,akik talán olvastok engem:) Továbbra is azt mondom: Örökké nem eshet:)