Professzionális gátizom torna

Szerző: hanessrita

A BLOG LEÍRÁSA

A gátizom torna gyakorlásával felszabadultabbá és örömtelibbé válhatsz. Kiteljesedhetsz. Megújulhat a párkapcsolatod vagy ha éppen nincs partnered, akkor magabiztosabban fogadhatod a másik nem közeledését.

Látogatás: 9005 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Egy egyszerű módszer arra, hogy méh nélkül hogyan őrizheted meg a női egészségedet

2019.05.30.

A gáti területre specializálódott gyógytornászként azt figyeltem meg, hogy a pácienseim legtöbbször nincsenek tisztában a méhkivétel hosszútávú következményével, a hólyag, a hüvely, a végbél süllyedés lehetőségével.

A kismedencei szervcsoport egy egységnek tekinthető a testben. Egymáshoz és a hasfalhoz is tartószalagok rögzítik őket. Ez a rendszer addig működik tökéletesen, amig mindhárom szerv a helyén van, és egymást támasztva biztosítják a stabilitást.

Az egészséges pisilés 5 szabálya

2019.05.30.

Gátizom terapeuta gyógytornászként régóta tanítom a funkcionális gátizom tornát és vezetek női egészségmegőrző és helyreállító kurzusokat. A tanítványaim sokszor a foglalkozáson ismerik fel, hogy eddig saját magukat károsító módon pisiltek.

Fura, de lehet ezt jól vagy rosszul is csinálni. Az iskolában sajnos nem tanítják a helyes pisilést.

A HASIZOM GYAKORLAT ÁRTHAT IS?

2019.05.30.

Tudjuk, hogy a lapos vagy „kockás“ has érdekében rengeteg hasizom gyakorlatot kell elvégezni. Ez így is van. Azt azonban kevesen tudják, hogy a rosszul elvégzett hasizom gyakorlatok kifejezetten ártanak a hölgyek gátjának és a kismedencei szervek tartószalagjainak, aminek később inkontinencia és/vagy méh, húgyhólyag süllyedés lehet a vége. 
Próbáld ki! Feküdj a hátadra és tedd a talpaidat a talajra! Kis terpeszben legyenek a lábaid! Ülj fel, végezd el a legáltalánosabb hasizom gyakorlatot és közben figyeld meg a gáti területedet! Milyen erőhatásokat érzékelsz? Aki már egy kicsit is tudatos a gátjára érzi, hogy a kismedencei szervek lefelé-kifelé préselődnek a gát irányába. Sajnos ez tényleg így van. 
Ha rendszeresen felülésekkel és lábemelésekkel edzük a hasizmainkat, akkor évek távlatában a gátizmok gyengülhetnek, a méhet, húgyhólyagot tartó szalagok megnyúlhatnak. Ezek pedig komoly egészségügyi következményekkel járnak. 

Tüsszentettem és bepisiltem...

2019.05.30.

Te is tapasztaltál már ilyet? Ha igen, akkor Te már tudod, hogy rendkívül kellemetlen és ijesztő jelenség, még akkor is, ha csak 1-2 csepp vizelet “szalad be” a bugyidba.

Mit jelent az, hogy hiperaktív hólyag?

2019.05.30.

Azt már sok édesanya tudja, hogy mit takar a hiperaktív gyerek kifejezés, és milyen egy hiperaktív gyerek. Lehet, hogy szenvednek tőle, de a hiperaktív hólyag definícióját viszonylag kevesen ismerik.

A hiperaktív hólyag egy tünet együttest jelent, amelyre jellemző a napi nyolcnál több és hirtelen jelentkező, elnyomhatalan pisilési inger. Még éjszaka sem hagy aludni. Ennek a még kellemetlenebb formája, ha a vizelet is becseppen, mielőtt az illető a sürgető ingertől hajtva elérné a WC-t. Ekkor sürgősségi inkontinenciáról beszélünk.

4 jel, hogy elkezdődött a gátizmaid gyengülése

2019.04.08.
  1. Tüsszentéskor, köhögéskor, nevetéskor, futáskor, ugráláskor, testhelyzet változtatáskor akaratlanul elcsöppen a vizeleted.
  2. Pisiléskor nem tudod tökéletesen elzárni a vizeletsugarat.
  3. Széltartási  nehézségeid vannak.
  4. A partnered arról panaszkodik, hogy nem érez jól Téged az intim együttléteitek alkalmával.

A legtöbb nő ezeket a kezdeti jeleket nem veszi komolyan. A hölgyek ugyan kellemetlenül élik meg őket, de sokszor nem is tudják, hogy hol és kitől kérjenek segítséget. Így hát tűrik a tüneteket és betudják a szülés utáni állapotnak, vagy éppen a változó kornak.

Rosszul teszik, ugyanis ezek a tünetek az idő múlásával arányosan egyre rosszabbodnak és komoly életminőség romlást idéznek elő.