4 jel, hogy elkezdődött a gátizmaid gyengülése

Blog: Professzionális gátizom torna - Szerző: hanessrita
  1. Tüsszentéskor, köhögéskor, nevetéskor, futáskor, ugráláskor, testhelyzet változtatáskor akaratlanul elcsöppen a vizeleted.
  2. Pisiléskor nem tudod tökéletesen elzárni a vizeletsugarat.
  3. Széltartási  nehézségeid vannak.
  4. A partnered arról panaszkodik, hogy nem érez jól Téged az intim együttléteitek alkalmával.

A legtöbb nő ezeket a kezdeti jeleket nem veszi komolyan. A hölgyek ugyan kellemetlenül élik meg őket, de sokszor nem is tudják, hogy hol és kitől kérjenek segítséget. Így hát tűrik a tüneteket és betudják a szülés utáni állapotnak, vagy éppen a változó kornak.

Rosszul teszik, ugyanis ezek a tünetek az idő múlásával arányosan egyre rosszabbodnak és komoly életminőség romlást idéznek elő.

Tudom, mert gátizom terapeuta gyógytornászként régóta figyelem a női sorsokat. Számomra sokkal megnyugtatóbb  lenne, ha a kezdeti jelekre felfigyelve a hölgyek időben jönnének a Kegel gyakorlatokat továbbfejlesztő funkcionális gátizom tornát megtanulni. És számukra is. :)

Időben kell a jeleket felismerni, tornázni, megerősíteni a gátizmokat, és így kézben tartani a női egészséged. Azon kívül, hogy megszűnnek a kellemetlenségeid, egy sor egyéb pozitív hatást is megfigyelhetsz magadon. Csak hab a tortán, hogy a gátizom torna eredménye nem csak téged fog örömmel eltölteni, hanem a párodat is. :)

Ne várd meg, amíg inkontinencia betétet kell hordanod. A megoldás egyszerű, nem fáj, nem kell receptre feliratni, és nincs káros mellékhatása, csak pozitív, ha jól csinálod.

Én Professzionális Intim Tréningnek hívom azt a női egészségvédő programot, amelynek keretében megtanítom a funkcionális gátizom tornát és a tartószalagok kíméletének praktikáit.

Kérhetsz egyéni foglalkozást vagy jöhetsz csoportosra. Egy a lényeg, hogy gyere, ha felismered a jeleket!

További információt ezen a hivatkozáson találsz: Professzionális gátizom torna 

Nagyon szívesen válaszolok itt bármilyen további kérdésedre is!

Tartsd Te is kézben női egészségedet!

Szép napot Neked!

Haness RitaProfesszionális Intim Tréning oktató,
gátizom specialista,
gyógytornász