Egy egyszerű módszer arra, hogy méh nélkül hogyan őrizheted meg a női egészségedet

A gátizom torna gyakorlásával felszabadultabbá és örömtelibbé válhatsz. Kiteljesedhetsz. Megújulhat a párkapcsolatod vagy ha éppen nincs partnered, akkor magabiztosabban fogadhatod a másik nem közeledését.


A gáti területre specializálódott gyógytornászként azt figyeltem meg, hogy a pácienseim legtöbbször nincsenek tisztában a méhkivétel hosszútávú következményével, a hólyag, a hüvely, a végbél süllyedés lehetőségével.



A kismedencei szervcsoport egy egységnek tekinthető a testben. Egymáshoz és a hasfalhoz is tartószalagok rögzítik őket. Ez a rendszer addig működik tökéletesen, amig mindhárom szerv a helyén van, és egymást támasztva biztosítják a stabilitást.



Amikor a méh bármilyen oknál fogva eltávolításra kerül, akkor ez a megmaradó kismedencei szervek stabilitásának meggyengülését eredményezi, hiszen a legnagyobb szerv és erős szalagrendszere is kikerül a kismedencéből. És ez bizony hiányzik. Mindez a húgyhólyag, a hüvely, a végbél süllyedéséhez vezethet, amely rendkívül kellemetlen tünetekkel jelentkezik, és sokszor csak műtéttel javítható ez az állapot. De ha nincs izom alátámasztás a gáti terület felől, akkor csak átmeneti a javulás.



Egyetlen lehetőség van a megelőzésre, de szerencsére ez működik. :) A medencefenéki izomzat megerősítésével kellő alátámasztás biztosítható az „árván“ maradt szerveknek.



Méhkivétel után az orvosi kontrollt követően, és természetesen a műtétet végző orvos jóváhagyásával az érintett hölgyek megtanulhatják a funkcionális gátizom tornát, megerősíthetik a medencefenéki izomzatukat, és a megfelelő alátámasztás kialakításával megelőzhetik a későbbi szervi süllyedéseket. A torna megtanulása és végzése évekkel a műtét után is csak előnyére válhat annak, aki végzi. Tehát senki  nem maradt le semmiről. Sohasem késő elkezdeni. :)



Mi nők rengeteget segíthetünk egymásnak az információ átadásával! Lehet barátnőd, kolléganőd, édesanyád, aki méh nélkül él, és nem tudja, hogy a gátizom torna napi végzésével komoly egészségromlást előzhet meg. Ne legyen ő is egy újabb adat a szervi süllyedésektől szenvedőkről szóló statisztikákban. Figyelj a környezetedben élő nőkre, beszélgess velük, és oszd meg a tudásodat! Így tudsz a legtöbbet segíteni.



Ha felkeltettem érdeklődésed, a következő linkre kattintva minden további lényeges információt megtalálsz: Professzionális gátizom torna.



Csodálatos napot kívánok Neked!



Üdvözlettel:

Haness Rita

Gátizom specialista,

Gyógytornász,

Az Életvidám Érett Nők Klubjának Elnöke

Hozzászólások (0)