A HASIZOM GYAKORLAT ÁRTHAT IS?

Blog: Professzionális gátizom torna - Szerző: hanessrita

Tudjuk, hogy a lapos vagy „kockás“ has érdekében rengeteg hasizom gyakorlatot kell elvégezni. Ez így is van. Azt azonban kevesen tudják, hogy a rosszul elvégzett hasizom gyakorlatok kifejezetten ártanak a hölgyek gátjának és a kismedencei szervek tartószalagjainak, aminek később inkontinencia és/vagy méh, húgyhólyag süllyedés lehet a vége. 
Próbáld ki! Feküdj a hátadra és tedd a talpaidat a talajra! Kis terpeszben legyenek a lábaid! Ülj fel, végezd el a legáltalánosabb hasizom gyakorlatot és közben figyeld meg a gáti területedet! Milyen erőhatásokat érzékelsz? Aki már egy kicsit is tudatos a gátjára érzi, hogy a kismedencei szervek lefelé-kifelé préselődnek a gát irányába. Sajnos ez tényleg így van. 
Ha rendszeresen felülésekkel és lábemelésekkel edzük a hasizmainkat, akkor évek távlatában a gátizmok gyengülhetnek, a méhet, húgyhólyagot tartó szalagok megnyúlhatnak. Ezek pedig komoly egészségügyi következményekkel járnak. 
Tudom, hogy most az a következő kérdés: „akkor ne végezzünk hasizom gyakorlatokat?“ De igen, nagyon is, csak minden nőnek tudnia kell, hogy milyet és hogyan kell azt helyesen csinálni! Ennek megvannak a szabályai, amit jó ismerni, ha idősebb korunkban sem akarunk bepisilni. 
A Professzionális Intim Tréning tanfolyamokon ezt is és még sok más egészségvédő praktikát ismerhetnek meg a hölgyek amellett, hogy megtanulják a Kegel gyakorlatokat továbbfejlesztő gátizom tornát. Az erős, gyors és állóképes gátizom a női egészség egyik legfontosabb alapja. Az inkontinencia és a kismedencei szervek süllyedése megelőzhető. 
A tüsszentéskor, köhögéskor becseppenő vizelet a húgycső záróizom gyengülésének első jele. Tornáztatni kell, és megszűnik a probléma. Légy éber a tested jelzéseire és cselekedj időben!
Professzionális Intim Tréning tanfolyamok időpontjai, árak, jelentkezés, bővebb információ: IDE KATTINTVA