• Professzionális gátizom torna
        hanessrita blogja

        Mit jelent az, hogy hiperaktív hólyag?

        Azt már sok édesanya tudja, hogy mit takar a hiperaktív gyerek kifejezés, és milyen egy hiperaktív gyerek. Lehet, hogy szenvednek tőle, de a hiperaktív hólyag definícióját viszonylag kevesen ismerik.

        A hiperaktív hólyag egy tünet együttest jelent, amelyre jellemző a napi nyolcnál több és hirtelen jelentkező, elnyomhatalan pisilési inger. Még éjszaka sem hagy aludni. Ennek a még kellemetlenebb formája, ha a vizelet is becseppen, mielőtt az illető a sürgető ingertől hajtva elérné a WC-t. Ekkor sürgősségi inkontinenciáról beszélünk.

        A hiperaktív hólyag működés pontos okai ismeretlenek. Tény, hogy a hólyag izmainak hirtelen bekövetkező görcse vagy a hólyag-nyálkahártya fokozott ingerlékenysége gyakori sürgető pisilési ingert vált ki.

        Ezt az állapotot az ellenségednek sem kívánnád, mert lehetetlenné teszi a normál életet.

        Aki a hiperaktív hólyag tüneteitől szenved az

        • csak WC-kben és rövid 20-30 perces időtávokban tud gondolkodni. Mozi, színház, vagy bármilyen hosszabb rendezvény, ahol egy helyben kell maradni, kizárt. Buszos kirándulás? Lehetetlen!
        • otthon sem tud végignézni egy filmet sem. A legizgalmasabb, leglebilincselőbb résznél is ki kell szaladnia. Ha felvételről vagy számítógépen nézi a filmet a párjával, akkor a gyakori pause gomb nyomogatástól a másik kap idegrohamokat.
        • inkább el sem indul, mert az autózás a dugóban nem megoldható. A tömegközlekedés is elhúzódhat, és a hólyag követeli az ürítést.
        • semmilyen tevékenységben nem tud elmélyedni, mert állandóan “kirántja” belőle a pisilhetnék.
        • otthon kuksol, mert a mozgástere beszűkül a 20-30 perc oda-vissza megtehető távolságra.

        A hiperaktív hólyag problematikája a férfiakat és a nőket egyaránt érinti, de a nőket hatszor gyakrabban.

        Az urológiai kivizsgálást követően, ha sebészi beavatkozásra nincs szükség, akkor a hiperaktív hólyag gyógyszeresen, hólyag tréninggel és viselkedés terápiával jól kezelhető. A funkcionális gátizom torna központi eleme a kezelési koncepciónak. Amikor a húgycső záróizom gyakorlatot a páciens elvégzi, akkor a hólyagösszehúzódás gátlás alá kerül, és ez nagyon sokat segít a panaszok mérséklésében.

        Tehát, ha naponta átlagos folyadék fogyasztás mellett 8 alkalomnál többször pisilsz, és még éjszaka is párszor fel kell kelned, akkor fordulj urológushoz! A hiperaktív hólyag diagnózisától ne rémülj halálra, mert az állapot megfelelő kezeléssel jelentősen javítható. A funkcionális gátizom torna megtanulásával és napi gyakorlásával lényegesen jobb életminőség alakulhat ki a korábbi áldatlan állapothoz képest. 

        Ha szeretnéd Te is kézben tartani női egészségedet, kattints a következő linkre és tudj meg többet: Professzionális gátizom torna

        További szép napot kívánok Neked!

                  

        Üdvözlettel:
        Haness Rita
        gátizom tréner,
        gyógytornász,
        Testszerviz specialista

         


      • Blog leírása

        A gátizom torna gyakorlásával felszabadultabbá és örömtelibbé válhatsz. Kiteljesedhetsz. Megújulhat a párkapcsolatod vagy ha éppen nincs partnered, akkor magabiztosabban fogadhatod a másik nem közeledését.
        Látogatás: 1290 alkalommal

        A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

      • Hirdetések
      • Saját oldal

      • Hirdetés