• Professzionális gátizom torna
    hanessrita blogja

    Az egészséges pisilés 5 szabálya

    Gátizom terapeuta gyógytornászként régóta tanítom a funkcionális gátizom tornát és vezetek női egészségmegőrző és helyreállító kurzusokat. A tanítványaim sokszor a foglalkozáson ismerik fel, hogy eddig saját magukat károsító módon pisiltek.

    Fura, de lehet ezt jól vagy rosszul is csinálni. Az iskolában sajnos nem tanítják a helyes pisilést.

    A hólyagot tartó kötőszövetes szalagrendszer bizonyos terhelésig jól tart, de a rendszeres túlterhelésre megnyúlással a húgycső záróizom pedig gyengüléssel reagál. Ha megnyúlik a tartószalag, akkor a hólyag süllyedni kezd és ezzel sok kellemetlenség kiinduló forrása lesz. A gyenge húgycső záróizom  első jelzése pedig a tüsszentésre, köhögésre, nevetésre elcseppenő vizelet. Súlyosabb esetben már csak a műtét segíthet. Nem kérdés, hogy ezt mindenki szeretné elkerülni. Ehhez szeretnék most segíteni néhány javaslattal.

    A tartószalag és a záróizom a hasprést, a kifelé nyomást, az erőlködést nem kedveli. Ha jól akarsz pisilni, és hosszú távon egészséges maradni,  akkor az alábbiakra figyelj!

     

    1. A pisilésnek adj időt! Ne rohanj, mert a záróizmaid nem tudnak megfelelően ellazulni, márpedig a jó pisiléshez ellazultság kell.
    2. A vizeletsugár elindításához nem kell hasizom munka. Nem kell nyomni.
    3. Csak engedd, hogy a gravitáció és a hólyagizom aktív összehúzódásával kiürüljön a hólyagod!
    4. Az utolsó cseppeket se nyomd ki! Csak maradj laza, és magától kicsepeg, majd elzár a rendszer.
    5. Pisilés közben semmiképpen ne gyakorold rendszeresen a vizeletsugár megszakító mozdulatot bárhol olvastad, és bárki mondta! Beigazolódott, hogy káros.

     

    A gyermekeidet is tanítsd meg a helyes pisilés alapvető szabályaira!

    A rendszeresen induló Professzionális Intim Tréning kurzusokon sok hasznos egészségvédő praktikát tanulhatsz és természetesen a funkcionális gátizom torna csínját-bínját. Ha már tapasztalsz vizeletcsepegést, akkor mielőbb kezdd el a húgycső záróizom erősítő gyakorlatokat!

    További információ, árak, időpontok itt: Professzionális gátizom torna

    Gyönyörű napot kívánok Neked!

    Üdvözlettel:

         

    Haness Rita
    Gátizom tréner,
    Gyógytornász,
    Testszerviz specialista

     


   • Blog leírása

    A gátizom torna gyakorlásával felszabadultabbá és örömtelibbé válhatsz. Kiteljesedhetsz. Megújulhat a párkapcsolatod vagy ha éppen nincs partnered, akkor magabiztosabban fogadhatod a másik nem közeledését.
    Látogatás: 2218 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés