a történet

Blog: Melldaganat-veled is +történhet - Szerző: [email protected]

14éves voltam mikor észrevettem az első daganataimat. Nagyon megijedtem mikor szembesültem a ténnyel igen 14 évesen daganatos beteg lettem egyik pillanatról a másikra. Vagyis a rovosok szerint már az elsőket hordozhattam magamba több éve, hisze állandóan aludtam volna. Attól a perctől kezdve felfordult az életem a játszótér és a barátok helyett kórházban voltam idegen emberek között, akik úgy tettek mintha mindez milyen aprócska kis elváltozás lenne bennem.

Megtörtént az első műtétem jóindulatúak voltak,de a tumorok nagysága már 4 cmre nőtt meg, igen elég nagy tehert jelentettek nekem. Folyton csak az alvás, bárhol eltudtam aludni az utcán az iskolapadban, s mindezekről nem tehettem. Borzasztóan megrémültem mikor közölték velem egy 2 hónap múlva, hogy még nincs vége a rémálomnak mert a műtét felett ismét 2db csomó jelent meg. Hát igen akkor ezt 15 éves fejjel megemészteni nem volt egyszerű. A daganatok kettessével jelentkeztek és egymásba nőttek,mint az ikrek kiegészítették egymást, és gyorsan kifejlődtek. Ekkor volt érdekes az orvosom számára, hogy nekem valóban vna ikertesóm , s lehet genetikai az elváltozás bennem.

De mindezek csak feltevések.Jött a következő 2. műtét már pont betöltöttem a 18. életévemet majd ezt követően 2 hétre kiderült a műtétek mellet újabb kettő csomó jelent meg, s már a jobb emlőben is megjelent de ott csak 1 db. Minden tanévben volt műtétem, mindezek mellett a hiányzások mellet nappalin letudtam tenni az érettségit, nagyon büszek voltam magamra, de közben meg gyűlöltem is hisz még mindig beteg vagyok. Hiába akartam meggyógyulni egysezrűen nem ment. Nagyon sokhelyen őróbálkoztam de ott értetlenül álltak a tények előtt akár csak én. Egy- egy orvos csak azért vállalt el mert a másik orvosomnak az ismerőse. Hihetetlen, jóindulatú daganataim vannak és mégsem tudnak meggyógyítani. Már csak Pest maradt ha ott sem tudnak újat mutatni akkor kénytelen leszek mindezekbe beletörődnöm, mintahogy ezt egy orvosom mondta:,,próbálj vele együtt élni,, De szerintem ebbe belenyugodni senkisem tudna. A vesém a májama  tüdőm a sok műtéttől a sok gyógyszertől nagyon legyengültek. Borzasztóan allergiás vagyok, szinte mindenre.

A legnagyobb problémát talán az jelenti, hogy az eredényeim mind labor endokrin vizsgálat teljesen normális értékeket mutat. Egyszer mutatta meg magát a betegség de akkor is csak a szövettanász vette észre. Borzasztó így élni semmit nem tudok tervezni, hiszen állandóan orvosok kezei alatt vagyok...

A 3. műtétet követően a jobb emlőben a csomó mérete változatlan maradt, amin igazán emglepődtem :D De viszont megmagyarázhatatlan csontkinövéseim jelentek meg: csuklón és a boka sarok részén. Nagyon tudnak fájni ezek eredetének kiderítése is folyamatban van mint minden. Rem egyszer kérdést kapok a 2 kérdésemre.

Milyen egészségesnek lenni?

Honnan ered a betegségem,s mi a neve?