melldaganat-veled is +történhet

A BLOG LEÍRÁSA

a daganatok eredete mai napig felfedezésre vár, hiszen az orvosok tehetetlenül állnak a történeések előtt.

Látogatás: 20403 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

a nagybetűs élet

2011.03.27.

9 hónapja dolgozom egy üzmben,nem egészséges azok a hatáok amik érnek minket a munkánk során.De örültem,h felvettek dolgozni,mert jóérzés volt végre normálisan tudok dolgozni,nem kell nélkülöznöm...stb.Igen ám de mivel dolgoztam 3 műszakban nem volt időm sportolni,nem volt időm aludni,egyszerűen nem volt dm étezni sem.

Rosszul lettem a munka végzésem alatt,ajd ezt követően elmentem a kórházba,megállapították teljesen kimerültem és a sok stressz ráment a vérnyomásomra.ki írtak táppénzre,és úgy gondoltsm h már ráérek megcsinálom az éves kontrollomat.Kaptam is mell UH-ra másnapra időpontot,elmentem jó kedvel a vizsgálatra.Biztos voltam benne,hogy minden rendben van.De tévedtem,az eredmény megdöbbentő,5 új daganat új áttétekkel,már nem lehet műteni.Nincs értelme,nem segít.Más megoldás kell,de mi?? A sebés nem tesz semmit a többi orvos is tehetetlen.Megelégeltem ezt az egész helyzetet,és a saját kezembe vettem az ügyet!Elmentem egy onkológushoz,és ő rögtön felhívta az Orzágos Onkológiai Intézetet vegyék fel velem a kapcsolatot.Ezt meg is tették,kaptam tőlük levelet és egy komplex kérdőívet kellett kitölteni,a család vrvonalát kellett levezetni,ki mikor miben betegedett meg, műtétek száma stb.Vissza küldtem a levelet és most várok.Hogy meddig kell azt nem tudom,de mihamarabb szeretném tudni mi is lesz velem.Lelkileg már ezt nem tudom hogyan kezelni,ill a fájdalmaim is igazán hevesek már.A papíromra ráírták kemo prevencio?.Néha úgy érzem végig tudom csinálni,máskor meg azt érzem h már nem bírom tovább feladom a 7 év küzdelmét.Bízom abban h az orvosok hamar rájönnek mi a bajom,és megtalálják a megfelelőgyógymódot!

az élet ,,felnőttként,,

2010.06.28.
Nos hát van egy kis időm ezért írok egy kicsikét.Most végeztem az iskolámmal, csak munkát kellene hogy találjak, meg persze be kellene illeszkedni.De nem egyszerű egy olyan világban még egy egészségesnek sem nem hogy egy beteg embernek.Szörnyű kegyetlen világban élünk,melyet már többször is tapasztaltam,de volt mindig egy menekülő váram és az a tanulás volt. Most már nem bújhatok el,de olyan egyszerű lenne.Hiszen félek az elutasításoktól,sok-rengeteg bizonyítási vágyam van,de nem biztos hogy tudom kamatoztatni.Annyi embert látok fiatalként tele tervekkel önbizalommal egyéniséggel,s eltelik pár év a munkahelyén már csak a kopár kis szürke hétköznapjai vannak,s amiket eltervezett álmait már nem is tartja igaziaknak.Nem akarja megvalósítani,csak éldegél mint egy élő halott.Nem akarok ilyen emberré válni!!!!Mindig is voltak terveim és lesznek is és nem akarom hogy az élet ilyenné tegyen. KIFACSARJON!!Már így is eddig is jó rendesen meggyötört s még sok más embert és itt lenne az ideje ha már gyermek korom nem volt legalább a felnőtt korom lenne igazi és szép.Persze álmoknak mindig lennie kell az embernek hiszen akkor mi éltetne minket:??? Kérdem één??? Az első álmom az hogy meggyógyuljak még nem sikerült,de dolgozom az ügyön!Van egy párom akiért érdemes élnem, aki miatt nem adhatom fel a küzdelmet!!! S remélem ezt pár év múlva is érezni fogom ezt az erős érzést ami élni hajt!Sokak azt hiszik hogy élnek pedig nem is tudnak igazán élni!!Ez most kicsit furán hangzik,de akinek nem volt veszélyben az élete az nem tudja úgy értékelni az apró örömöket mint én és még sokan mások.Nem akarok egy lenni a több ezer ember közül.Más akarok lenni, csak egy kicsivel több szeletet szeretnék az élet tortájából.

mindennapi érzés a szívemben

2010.03.23.

A kontroll után megnyugodtam a mellemben levő daganat nem nőtt..( ez már nag y előrelépés számomra). De nem nyugodhatok meg mivel a nyakamban levő nyirokcsomók jóindulatú daganatokká válltak.,...

A mindennapjaimat ez eléggé megkeseríti hiszen fáj a nyirokcsomó borzasztóan.. s ettől érzem igazán betegnek s védtelennek magamat.Nem tudom már hogyan kezelni ezeket a fájdalmakat .. hiszen az előző 3 műtétemből fakadóan is vannak helyek amelyek olykor sokkal jobban fájnak mint a többi napon. S ha még beleszámítom azt ha véletlen náthás vagyok az már katasztrófa.. egyszerűen minden kis megfázás nekem sokkal nehezebb kezelni,mint másoknak,De ebből már kezd nagyon elegem lenni ,.!! Nem akarok más lenni csak egészséges..de én tényleg mindent megtettem ez érdekében meg is fogok...de lássuk be van amikor nem megy .. csak kicsi ideig ... persze most közrejátszhat nállam egy kis depresszió is..de egyet megtanultam.. az álmom nem valósul meg..csak álom marad,,, mert az orvos tudomány sokmindent tud de vannak dolgok melyeket nem pl.. az én fantasztikus betegségemet...

Egyszerűen nem tudom mit is tehetnék még.. aki ismer az tudja nem  vagyok az a fajta ember aki csak úgy feladja a dolgokat.. hiszen mióta az eszemet tudom beteg vagyok... csak szeretném ha egyszer felkelnék reggel és arra ébrednék, hogy nem fáj semmim sem.. hogy majd ki csattanok az egészségtől.. s telis-tele vagyok energiával, melyet alig tudok levezetni... ehelyett egy egyszerű porszívózástól is képes vagyok kifáradni.. mindig csak aludnék-... Néha felteszem magamnak a kérdést .. ,, Minek születtem meg? ,, ezért h szenvedjek.. ?? csak válaszokat szeretnék de soha egyet se kapok,,, és itt most nem számít a pénz lehet nekem Mftom is itt mutatkozik meg az h  2 dolog van a világon melyet nem lehet megvásárolni.. az egyik a szeretet a másik pedig az egészség....

Folytatódik a küzdelem

2009.10.30.

Már lassan 6 hónapja fáj a fülem, és az egyensúlyérzékem sem tökéletes már, de csak értelmetlen gyógyszereket kapok amik csak a nyirokcsomóimra hatnának, ha érne vlamelyik is vlamit. Mert eddig semmilyen gyógyszer nem hatott a panaszaimra. A fülemre azt mondta a dr, h tökéletes nincs begyulladva,de még is fáj :(:(::(:(:(:( és azért már 6 hónapja húzni ezt elég kitartónak kell lenni.

Kiakarta venni a mandulámat, de szóltam neki a sok műtétemről panaszaimról, és rögtön azt mondta rendben akkor nem vesszük ki FELESLEGESEN a manduládat, amúgy SINCS BAJA!!!! Így azt ajánlotta kapok egy hetet hogy átgondoljam mit is szeretnék, mivel a nyakamnál ezek a nyirokcsomok olyannyira nagyok hogy nyelni is folyadékot nehéz.És ráadásul gennyeset nyelek de elméletileg nem a mandulától..érdekes.. akkor honnan jön? Erre sem kaptam válszt. Vagy biopsziát választok vagy megint műtétet,de én egyiket sem akarom igazán, nekem mindig is ilyen volt a nyirokcsomom miota az eszemet tudom, viszont ezek tudnak beteggé tenni az immunrendszert megzavarni-lehet ez lenne a megoldás, de mi van akkkor ha ez sem használ és megint csak feleslegesen feküdtem kés alá????????

Ha biopsziát választom, akkor is mit érek el vele tulajdonképp csak az akkori pillanatban lesz jóindulatú, és ha a biopszia után 2 hétre elkezd rosszindulatúvá válni , akkor megint ott vagyok ahol a part szakad. Viszont ha műtét akkor már nem lesz ott és nem marad ott darabkája a csomonak, de félek hogy máshol fog jelentkezni. Meg őjra szokjak meg egy heget,ááááá nagyon nehéz ám ezt mind lelkileg feldolgozni. ISZONYATOS TEHER!!!!!

ŐSZINTÉN TANÁCSTALAN VAGYOK borzasztóan... Lassan közeledek a 20. szülinapomhoz én még annyira fiatal vagyok az ilyen döntésekhez, habár eddig is magamat képviseltem csak már kezd nagyon elegem lenni az egészből. Szeretném ezt mind letudni- bezárnia fejembe egy olyan szobába ahol úgy elrejteném a kulcsot, hogy el is felejteném mi volt velem régebben.

Aki ezeket a sorokat olvassa és ő tudná hogy melyiket válassza kérlek írjatok hozzászólást, mert én már komolyan nem tudom mi a helyes s mi nem.

még nincs vége

2009.07.21.

2008 telén Carney syndromat állapítottak meg.. majd még is semmisnek tekintették...a legtöbb eredményem kizárta ennek jelenlétét..

most még sem lett vége..

Egy fül fájás miatt mentem el szakorvoshoz...majd ő látta a fülemnek igazán sok baja nincsen hanem a nyirok csomóknak...én megmutattam a leleteimet.. és újra érvénybe került a Carney-syndromam.. hihetetlen...most nyaki ultrahangra megyek..

félek eléggé.. hiszen a melldaganat nyirokcsomókban és csontokban mutatkoznakm még meg.. és a csontjaim is furán kinőnek a 2 sark csontomnál..il a jobb kéz csuklómon.. azt majd a csontizotóp dönti el..

egyik szememmel sírok a másikkal meg nevetek.. hiszen ha mégis csak Carneym van legalább már tudjuk a betegség okát ,.. és vlahogy megoldást keresünk rá..a másikkal meg sírok.. mert már azt hittem végre stagnálok..de tévedtem..ahogy az orvosok is,.. :(

a történet

2009.04.20.

14éves voltam mikor észrevettem az első daganataimat. Nagyon megijedtem mikor szembesültem a ténnyel igen 14 évesen daganatos beteg lettem egyik pillanatról a másikra. Vagyis a rovosok szerint már az elsőket hordozhattam magamba több éve, hisze állandóan aludtam volna. Attól a perctől kezdve felfordult az életem a játszótér és a barátok helyett kórházban voltam idegen emberek között, akik úgy tettek mintha mindez milyen aprócska kis elváltozás lenne bennem.

Megtörtént az első műtétem jóindulatúak voltak,de a tumorok nagysága már 4 cmre nőtt meg, igen elég nagy tehert jelentettek nekem. Folyton csak az alvás, bárhol eltudtam aludni az utcán az iskolapadban, s mindezekről nem tehettem. Borzasztóan megrémültem mikor közölték velem egy 2 hónap múlva, hogy még nincs vége a rémálomnak mert a műtét felett ismét 2db csomó jelent meg. Hát igen akkor ezt 15 éves fejjel megemészteni nem volt egyszerű. A daganatok kettessével jelentkeztek és egymásba nőttek,mint az ikrek kiegészítették egymást, és gyorsan kifejlődtek. Ekkor volt érdekes az orvosom számára, hogy nekem valóban vna ikertesóm , s lehet genetikai az elváltozás bennem.

De mindezek csak feltevések.Jött a következő 2. műtét már pont betöltöttem a 18. életévemet majd ezt követően 2 hétre kiderült a műtétek mellet újabb kettő csomó jelent meg, s már a jobb emlőben is megjelent de ott csak 1 db. Minden tanévben volt műtétem, mindezek mellett a hiányzások mellet nappalin letudtam tenni az érettségit, nagyon büszek voltam magamra, de közben meg gyűlöltem is hisz még mindig beteg vagyok. Hiába akartam meggyógyulni egysezrűen nem ment. Nagyon sokhelyen őróbálkoztam de ott értetlenül álltak a tények előtt akár csak én. Egy- egy orvos csak azért vállalt el mert a másik orvosomnak az ismerőse. Hihetetlen, jóindulatú daganataim vannak és mégsem tudnak meggyógyítani. Már csak Pest maradt ha ott sem tudnak újat mutatni akkor kénytelen leszek mindezekbe beletörődnöm, mintahogy ezt egy orvosom mondta:,,próbálj vele együtt élni,, De szerintem ebbe belenyugodni senkisem tudna. A vesém a májama  tüdőm a sok műtéttől a sok gyógyszertől nagyon legyengültek. Borzasztóan allergiás vagyok, szinte mindenre.

A legnagyobb problémát talán az jelenti, hogy az eredényeim mind labor endokrin vizsgálat teljesen normális értékeket mutat. Egyszer mutatta meg magát a betegség de akkor is csak a szövettanász vette észre. Borzasztó így élni semmit nem tudok tervezni, hiszen állandóan orvosok kezei alatt vagyok...

A 3. műtétet követően a jobb emlőben a csomó mérete változatlan maradt, amin igazán emglepődtem :D De viszont megmagyarázhatatlan csontkinövéseim jelentek meg: csuklón és a boka sarok részén. Nagyon tudnak fájni ezek eredetének kiderítése is folyamatban van mint minden. Rem egyszer kérdést kapok a 2 kérdésemre.

Milyen egészségesnek lenni?

Honnan ered a betegségem,s mi a neve?