Ágica szurija

Blog: Mazsolák - Szerző: kranki

Megint eltelt egy hónap, most Ágicának következett a kötelező oltás és a pneomococcus-os védőoltás. Szinte minden héten mehetünk a doktornénihez! Előző nap érdeklődtem telefonon, ahol felvilágosítottak, hogy elfogyott a "kókuszos" védőoltás, de bármelyik nap megérkezhet. Kérdeztem, hogy akkor toljuk- e el Áginak a szurit?  A doktornő kiszámolta, hogy az előző szuri pont öt hete volt, szóval nem halaszthatjuk tovább, muszáj beadni a kötelezőt. Így hát most csak! egy szurit kapott a kiscsaj. A következő kötelező oltás egy hónap múlva, azaz négy hónaposan következik. Hátha addigra megérkezik az oltóanyag! Ráadásul Tomcsi februárban lesz két éves, remélem még előtte lesz oltóanyag. Hiszen két éves kor felett már nem ingyenes az oltás!

A barátnőm most vitte volna a kisfiát oltásra, de közölték vele is, hogy elfogyott. Azt ígérték, hogy szólnak, ha megjött, valamint fél évig védettséget jelent a beadott oltás!

Várható volt, hogy ha valami ingyenes lesz, akkor az tuti, hogy nem tart sokáig, mert vagy elfogy vagy visszavonják a dolgot!

A szurit Ágica szinte meg sem érezte, éppen csak hogy felsírt. Büszke voltam nagyon a kislányomra!

Hazafelé menetben találkoztunk a fiúkkal, akik lent sétáltak, míg mi a doktor néninél voltunk. A tanácsadás mögött nyílt most egy bababolt, ahol olcsó bodyk és tipegők kaphatóak. Természetesen nekünk is meg kellett nézni, leellenőrízni, hogy tényleg igaz-e a hír. Ha már ott voltunk, akkor vegyünk is valamit alapon, behívtam az üzletbe a kisfiamat, hogy válasszon valamit magának. Ezt sohasem kell kétszer mondani neki, ezt egyből megérti és eszerint cselekszik!

Kiválasztott egy búgócsigát. Megmondom őszintén, örültem a választásának, hiszen ami otthon volt neki, az műanyag is volt, repedten örököltük, ami aztán el is tört.

Otthon Ágicának gyors pelenkacsere után egy vizes pamacsot is raktam az oltás helyére. Pár óra múlva melegnek éreztem a kis homlokát, majd végbélen keresztüli lázmérés után kiderült, hogy hőemelkedése van. Azonnal egy fél kúpot dugtam a kis fenekébe, amit pár perc elteltével kis is kakilt. Bedugtam a másik felét, ami szerencsére már bent is maradt. Egy órával később már boldogan hadonászott kezével lábával, a láznak nyoma is veszett. Viszont az oltás helyét keménynek találtam. Még "jó", hogy Tomcsi esetében is legutoljára így történt, ezért volt itthon sárga kenőcs, amit direkt erre írt fel a doktornő neki. Bekentem a kis popsiját vele, ettől szerencsére elmúlt a keménység.