Apa szemmel

Blog: Mazsolák - Szerző: kranki

Az apukák szemével nézve, a gyermek nevelése egy könnyed, játszi munka. ( tisztelet a kivételnek:) ) Azt hiszik, hogy minden milyen egyszerű. Hiszen csak gyerek! Jaa, kettő? Hát az sem probléma!!

Mostanság egyre többször mondom a férjemnek, hogy cseréljünk legalább egy napra, próbálja már ki milyen érzés. Számára egy természetes dolog, hogy mikor haza jön a munkából rend van, a ruhák vasaltak, az étel tányérban, az asztalon gőzölög, hogy neki már csak enni kelljen. Én persze, frissen, üdén, kívánatosan várjam itthon, és ne érzékeltessem azt, hogy ugyan már most TE foglalkozz egy kicsit a két gyerkőccel, míg én leszaladok a boltba!

Nem hibáztathatom a viselkedésért, sajnos tapasztalataim, és az ismerőseim véleménye alapján tíz apukából nyolc ilyen! Ráadásul az én férjem még otthonról is ezt hozta, mert ez volt a szülői példa! Apa dolgozik reggeltől estig, azaz keresi a pénzt, anya pedig neveli a gyermekeket, és vezeti a háztartást. Igen ám, de jött az emancipáció, a női egyenjogúság! Mi nők is vagyunk olyan jók és okosak, mint a férfiak, mi is lehetünk vezetők! Szóval mindezeken felül, még a munkahelyünkön is helyt kell állnunk. Hiányzott ez nekünk?

Néha úgy gondolom, milyen jó lenne, ha apa annyit keresne, hogy nekem nem kellene dolgozni mennem. Néha viszont, belegondolva, úgy érzem beleőrülnék állandóan itthon, csak a házimunkát végezve. Nekem is szükségem van arra, hogy emberek között legyek, és egy kicsit mást is csináljak. Csak nem ennyit, és nem egyidejűleg!

Szerencsére nekem még van időm, ezeken elgondolkozni, hisz Ágica még két és fél hónapos. Addig még nagyon sok minden változhat, történhet velünk!

Visszatérve az apával való cserére, a Spektrum csatornán láttam a múlt hétvégén egy kifejezetten erről szóló műsort. Az volt a lényeg, hogy az anyukák sztrájkba lépnek három napra, egy luxus wellness szállodába, és az édesapák maradnak otthon a házimunkára és a gyermekekre. Az édesanya ír egy útmutatót, mit kell elvégeznie az apának, hová kell vinni a gyerkőcöket.

Az eseményeket egy rejtett kameráról nyomon követhetik a mamák. A három nap elteltével egy elemző hölgy értékeli a papákat, és választ, ki volt a legjobb és ki fejlődött a legtöbbet.

Általában a végére, megváltozik az apukák véleménye az édesanyák munkájáról! Nekem nagyon tetszik a műsor! Ha lenne nálunk is, biztosan beneveznék!

A fentiek alapján jogosan kérdezhetitek meg, hogy nem vagyok elégedett a helyzetemmel? De igen, nem panaszkodom, mert tudom, hogy a GYED-en, GYES-en lévő anyukák közül nagyon jó helyen állok, csak hát...nem mindig érzem azt, hogy a férjem átlátja a helyzetet! Főleg, mikor azzal jön, hogy ő dolgozik! És MI? Ez aztán csak a MUNKA!!! Félreértés ne essék, nem cserélnék sem vele, sem mással!! (csak egy napra....próbaképp...)