Élet a hatodik hét után

Blog: Mazsolák - Szerző: kranki

Sajnos, vége a jó világnak! Meg kell tanulnunk a saját lábunkon is megállni! Egyrészről nem bánom, mert már kíváncsi is voltam, hogy bírom és milyen is az Élet két apró gyermekkel.

Nemcsak a lurkókkal kell foglalkoznom, hanem a háztartást is ellátnom. Kezdem átlátni a dolgokat, így az első hét után, bizony komoly szervezés, és tervezés a jó időzítés alapja! Már előző este megtervezem a másnapot: Szerencsére Ágica egyre inkább kezd kiszámíthatóvá válni, 4-5 óránként szopcsizik. (kivéve, mikor túl sokat eszik, és nyűgösebb, többször felsír, ilyenkor nem sokra haladok..)Tomcsi általában reggel 7 és fél nyolc körül ébred, megreggeliztetem, utána ébred fel Ágica. Amíg őt szoptatom, addig Tomcsival mesét olvasunk, énekelünk. Néha odahajol, megnézi, hogyan eszik a kishúga, megsimogatja, majd játszik tovább. Büfiztetés után, összepakoljuk Tomcsival a szétdobált játékokat, felöltöztetem őket, és indulunk a játszótérre. Az öltöztetésnél is oda kell figyelnem, kit öltöztetek előbb, kire melegszik rá a ruha. Mennyivel kényelmesebb lenne, ha nyár lenne! Nem kellene ennyi göncöt rájuk adni! Elég lenne egy póló és egy kis nadrág! Most viszont.....előbb Ágicát rendezem le, majd kinyitom a terasz ajtót, ne izzadjon meg. Ezek után jön Tomcsi, mivel ő szaladgál a lakáson belül is össze-vissza. Közben én felkapom a rohangálós cipőm, fel egy vastag pulcsit és KÉSZ! Ja, gyors pillantás, hogy ott van-e a két cumi, innivaló, rágcsálnivaló, törlőkendő, stb., stb... szóval indulhatunk!

Tomcsi nagyon szófogadó kisfiú, azt csinálja,amit mondok. Ez nagyon fontos, mert a lemenetel nem egyszerű: be a liftbe, ki a liftből, le a lépcsőn. Ha nem állna meg, nem tudnám őket egyedül levinni. Odalent elszaladgál, délben felmegyünk, ebédelünk. Utána következik Ágica ebédje, akkor már Tomcsi alszik. Ágica után, vasalok, összepakolok, blogozok (:)) . Mire mindennel végzek, felébred Tomcsi, jön az uzsonna. Általában ekkorra apa is hazaér, és levált, vagy legalábbis besegít. Ha jó idő van, négyesben megyünk le sétálni, ha nem, akkor csak a fiúk mennek. Talán ekkor van egy kis időm lepihenni. Majd feljönnek, vacsora, fürdés és alvás. Amíg apa fürdeti Tomcsit, addig elkészítem az esti kakaó adagját. És ha elaludt a két csöppség, leülünk és beszélgetünk apával........közben gondolkozom, hogy is lesz a holnapi nap...