Névnapi buli

Blog: Mazsolák - Szerző: kranki

Alig múlt el a születésnapja Tomcsinak, már is itt volt a névnapja. Ráadásul mindjárt kettő is, hiszen apát is így hívják. Újabb ok az ünneplésre. A buli pénteken kezdődött, akkor Kriszti barátnőmék látogattak el hozzánk. Megint sok meglepetéssel kedveskedtek a gyermekeinknek. Mindketten kaptak játékot, és ruhaneműt is. Tomcsinak már én is szemeztem a játékboltban a DOMINO-val, de a barátnőmék megelőztek. Direkt neki való a játék, hiszen a pöttyök mellett állatfigurák is szerepelnek, amivel már így ő is tud játszani. A ruhák pedig olyanok, mint a legdivatosabb felnőtt holmik, csak miniben! Édesek!

Mikor bejelentettem a kisfiúnknak, hogy érkeznek Krisztiék, teljesen bepörgött, és állandóan az ajtót leste. Közben az Iimii, és a Krisztii szót ismételgette. A legújabb mániája a fényképalbum nézegetése, amelyekből már szerintem becsukott szemmel elmondaná ki, hol van a képeken. Most is elővette az egyiket, és megmutatta hol van Kriszti és Imi rajta.

Másnap anyósoméknál folytatódott az ünneplés. Úgy volt, hogy 11 óra körül indulunk. Én épp Ágicát rendeztem, a pelenkázó táska útra készen volt, mikor is apa áthívott a nappaliba, hogy mutasson valamit. És mit látok? A kisfiúnk a sarokülőn alszik. A kicsi fejecskéje a párnára döntve, úgy szuszogott. Ilyet még a két év alatt nem csinált! Gondolhattam volna, hiszen egy jó pár perce feltűnően nagy volt a csend. Nem értettük a kidőlés okát, hiszen egész este aludt, nem is ébredt korán, és nem is fáraszthatta le ennyire magát...Nem volt szívünk felébreszteni, ezért  betakargattuk, és ébredés után indultunk el mamáékhoz. Eleinte Ágica nem akart aludni, de végül ő is csak beadta a derekát.

Mind a két mazsolánk húzta a lóbőrt, mi pedig őríztük az álmaikat, illetve vártuk az ébredésüket, mivel hogy éhesek voltunk!

A szokásos ebéd délután háromra tevődött át, mikorra is megérkeztünk. Addigra a keresztfiúnk, Máté is kialudta magát, nem zavartuk meg az ő pihenését sem.

Gyors ebéd után következett a köszöntés. A dédik szokás szerint pénzt adtak, mivel hogy ők már nem tudják mire van szükségünk, vegyük meg inkább mi. A keresztszülőktől ruhaneműt, és egy öltöztethetős macit kaptunk. (megmondom őszintén, hogy a szülinapi bábparaván mellé, kesztyűs bábokra számítottam.., de ezeknek is örültünk!) Ica mamáéktól a boríték mellé, a LEGO készletünket is gyarapították egy újabb járgánnyal, ami egy rendőrautó volt, amely a fény hatás mellett még hangot is adott ki. Ez a dolog mindkét fiúnak nagyon tetszett.

Vasárnap Erzsi mamáékhoz mentünk, ahol szintén ajándék hegyeket kapott Tomcsi. Ráadásul mama szülinapját is ünnepeltük egy hatalmas tortával. Tehát volt gyertyafújás is!

Estefelé kemény harcot kellett vívni Tomcsival, hogy öltözzön, mert mennünk kell haza. Olyannyira jól érezte magát, hogy nem akart jönni.

A héten a barátnőmék jönnek át hozzánk köszönteni, azaz még mindig folytatódik a buli!!

Belegondolva, minden hónapban ünnepelünk valakit: január Ica mama szülinapja, Ági nap, február Tomcsi szülinapja, március Erzsi mama szülinapja, Tomi nap, április apának a szülinapja és a házassági évfordulónk....

Buli az egész Élet! Csak egészség legyen, az a legfontosabb!