Pillangó

Szerző: Pizsipanni

A BLOG LEÍRÁSA

Kórházból jelentem...

Látogatás: 91488 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Állatkert

2011.01.24.

Lassan már csak félévente írok... Ez legalább azt jelenti, rendbe jönnek a dolgok idővel.:-)


Utolsó éjszakám lesz a klinikán, egy hete bent fekszem, rájöttem egyre nehezebben bírom az ittléteket:)


Az utóbbi hónapokban csak beugrottam egy-egy vérvételre, minden rendben volt. Az új gyógyszer csodaszer a számomra, a teljesnél is teljesebb életet élek:-)


A jó magyar állam azonban úgy gondolta, túl drága vagyok neki, ezért egy év után megvonta tőlem a támogatást. Természetesen havonta képtelen vagyok 100 ezer Ft-ot kiadni erre a gyógyszerre. Ki tudnék, de akkor meg éhen halok... A végeredmény ugyanaz:-)


Hihetetlen, hogy csak asztalcsapkodással lehet ebben az országban bármit is elérni.


500 km-re innen, az EU(!)-ban úgy hajigálnák utánam, nemhogy még háromhavonta, háromfelé kuncsorogjak, hogy ne dögöljek már bele ebbe az egészbe.

A szteroid és a ciklo elvettek az életemből másfél évet, az önbecsülésemet pedig a végtelenségig csupálták...

Az új szerrel pedig itt vagyok egy éve TÖKÉLETES fizikai állapotban, vezető beosztásban helytállok egy multinál. Másfél éve kopasz voltam, most a "csodás, dús" hajamat irigylik, ami már a vállamig ér...


Új szert igényeltek meg nekem, hasonló, mint az előző, de arra is várni kell. Talán addig kitart a mostani.... Vagy nem...

Ott fent, a sok nagyfejűt nem érdekli, a lényeg, hogy a zsebük ki legyen tömve. Remélem, nekik is gyógyszerre kell majd költeni az összeset... És remélem tőlük is megvonják:-)

27.

2010.08.17.

Ma van a szülinapom-pom-pom....:-)

Ezt a számot kaptam ma szülinapomra Tesómtól (Alma együttes), nagyon örültem neki! :-)
Visszaolvastam pár napja, mi volt egy éve ekkor az előző szülinapomon. Hihetetlen, mennyi minden változott!

Mindent elértem, amiért küzdöttem másfél évig.

A betegségem passzív, tökéletesen vagyok, csodálatosan dús hajam van, csodálatos Szerelmem, és egy szuper melóm! Apránként mindent elértem, legutoljára jött az új munkahely, több mint egy évig nem dolgozhattam. Csoportvezető lettem egy cégnél, nem függök senkitől, magam ura vagyok, elköltöztem otthonról, ismét egész minden :-)

Egy éve ilyenkor ezek közül egyik sem volt még, csak ábrándoztam, reménykedtem, és küzdöttem, ÉS MEGÉRTE!!! Mindig megéri.

Egyszóval tényleg boldogboldog szülinapot nekem:-D

Ismét...

2010.05.20.

Elég rég nem voltam itt... :-)

És persze legtöbbször akkor írok, ha valami rosszat akarok kiírni magamból. Vagy valami nagyon jót. :-)

Hihetetlen, hogy majdnem egy évig szinte minden nap írtam, 3 hónapja meg ide sem toltam a képem. Igazából sokminden nem változott, az új gyógyszer nagyon jól bevált, rohamosan javult az állapotom, bár most kicsit romlott a szteroid csökkentése miatt, de még így is rendben van.

Sikerült is híznom pár kilót, formálódok végre. :-)

Meló még mindig nincs, de szerelem annál inkább!!!!!!:-))))

Mindent összevetve boldog vagyok, de most ismét jött valami, amivel meg kell kűzdenem, illetve le kell gyűrnöm valahogy.
Ki tudja, hogy a gyógyszer mellékhatás miatt, vagy hogy az elmúlt évek eseményei most jönnek ki rajtam, hihetetlen hangulatváltozásaim vannak.
És sajnos nem a  jókedv a jellemző. Olyan hirtelen jön rám a rosszkedv, és ennek hatására a sírógörcs, hogy hihetetlen... Annyira fel tudom spanolni az agyam minden apróságon, hogy képtelen vagyok abbahagyni a hisztit és sírást.
Ha magamnak okoznék ezzel rosszat, akkor nem érdeklene, de sajnos már a környezetemet is kikészítem, főleg a Páromat. Bár még a legdurvább hisztijeimet is hősiesen viseli. De ez akkor sem mehet így, mert elmarok magam mellől mindenkit.
Ezért döntöttem úgy, hogy segítséget kérek, hogy egy idegennek beszéljek ki mindent, hátha az segít... Bár nem vagyok ennek a módszernek a híve, és amikor a legrosszabb állapotomban voltam, akkor is elutasítottam a  segítséget, és végig tudtam csinálni.

Létezhet az, hogy az elmúlt egy év negatívumai, feszültségei és megpróbáltatásai most jönnek ki rajtam? Hogy amikor igazán erősnek kellett lennem, akkor sikerült, de most megadta magát az idegrendszerem?

Csak Anyuval és a Párommal beszéltünk erről, és mindketten azt mondták, nem vesztek semmit, ha megpróbálom... És persze mindenben mellettem állnak!

Sokmindenen túl vagyok már, ez aztán tényleg nem foghat ki rajtam!

Új gyógyszer, régi-új élet:-)

2010.02.18.

Végre megjött az OEP-től a támogatás és egyben a recept az új gyógyszeremre! Így havi 100 ezer helyett csak 6 ezer lett.:-) Külön meg kellett rendelnem, mert patikában nem tartják, febr. 23-án fekszem be ismét, és akkor kezdhetem el szedni.

Nagyon kiváncsi vagyok, milyen hatása lesz. Így a tizedik ciklo egyben az utolsó is volt. Elvileg az új gyógyszer annyira nem vágja taccsra a szervezetemet, és sokkal kevesebb a mellékhatása is.

Azóta voltam persze ellenőrzésen is, és az eredményeim továbbra is tökéletesek.:-)
Az aggaszt kicsit, hogy továbbra is fogyok, összesen eddig 11 kilót (67-ről 56-ra).

Rég voltam ilyen boldog! Majdnem egy éve, hogy először bekerültem kórházba, hihetetlen! Fél éve teljesen reményvesztett voltam, akkor nem hittem, hogy valaha ismét teljes életet élhetek.
Egyedül a munka hiányzik az életemből, de lassan az is rendeződik.:-)

Azon kívül semmi, de semmi nem hiányzik!:-) Pont ma 6 hónapja, hogy megismertem Őt! Velem volt végig, a legszarabb időszakomban is. Ezt soha nem győzöm hansúlyozni. Sokat segített, segít, és sokat tanulok tőle. Neki köszönhetem, hogy ismét embernek, és legfőképpen NŐNEK érzem magam!
Jó érzés ismét szeretni és szeretve lenni!

Ciklo 10 és happiness :-)

2010.02.02.

Múlt héten megkaptam a következő ciklot. Semmi extra, bementem, lefolyt, jöhettem haza:-)
Minden eredményem szuper, az anaemián kívül, de az is most csak nagyon lassan romlik.

Az edzés is megy szerencsére, súlyzózgatok itthon, és már van látszatja is.:-) Főleg a karomon, szépen formálódik. Bár a problémás rész a pocim, amit nyárra bikinisre kell gyúrni, ugyanis a Párommal megyünk nyaralni! :-DD

Igen, a PÁROMMAL! :-) Aki mellettem volt a legrosszabb időszakomban is, és a mai napig mindenben. Aki elfogadott az elején is, amikor mégcsak nem is hasonlítottam önmagamra, akivel ismét boldog lehetek, akinek köszönhetem, hogy ilyen hamar rendbe jöttem, és akit... .nagyon szeretek. :-)

Ciklo 9

2010.01.13.

Múlt héten megvolt a következő kezelés, semmi extra:-) Eredményeim elfogadhatóak, nem hánytam, hajam pedig rohamosan nő:-) Mondta is a doki, úgy látszik, nem ad elég ciklot, mert már nagyon nagy a hajam. He-he-he:-)
Viszont lehet hogy ez volt az utolsó, mert az új gyógyszerre megkaptam az OGYI-tól az engedélyt, már csak a támogatásra várom a választ.

Semmi bajom nem volt, mikor bementem a kórházba és megfázva jöttem haza. Remek:-) Még köhögök és folyik az orrom, de már annyira nem vészes. Persze bagózni sem kellene... Mert ugye megint cigizek...

Étvágyam továbbra sincs, 3 hét alatt ismét két kiló minusz. Így összesen már 9. Mondjuk annyira nem bánom, mert amikor meg fogyni szeretnék, akkor meg nem megy.:-) Holnaptól pedig aerobic, hogy valami izomszerűség is legyen rajtam.:-)

Gyúrok nyárra, évek óta nem voltam nyaralni, és azt szeretném, hogy az legyen a legnagyobb problémám, hogy melyik bikinit vegyem meg!!:-)))

Csók

2009.12.29.

A világon az egyik legcsodálatosabb dolog az ELSŐ CSÓK!

No comment:-)

Ciklo 8

2009.12.17.

Hétfőn feküdtem be ismét, a nyolcadik kezelésemre.

Minden eredményem tökéletes, ismét elvettek egy gyógyszert.:-)
Megjött a válasz az intézettől is, engedélyezik az új gyógyszert, már csak az OEP-től kell engedély, hogy méltányosságból kedvezményt kaphassák rá, mert alap esetben havi 100 ezerbe kerülne kb.
Ha azt is megkapom, akkor többet nem kell kezelést sem kapnom, és a szteroidot is el lehet hagyni. Megy ez mint a karikacsapás.:-)))

Tegnap kaptam meg a kezelést, és most nem volt semmilyen mellékhatása, se hányás, még csak hányinger sem.:-) A dokik és a nővérek is vagy négyszer rákérdeztek, mert alig akarták elhinni.:-)
Lassan már sok lesz a jóból!!:-))))

A hajamat is mindenki dicsérte, nekem is egyre jobban tetszik, dús és bodros vagyok mint egy birka:-DDD

Új haj

2009.12.08.

Sokmindent nem fűzök hozzá, úgy döntöttem, felteszem az új hajamról a képet.:-)

Komolyan, soha nem volt rövid hajam, de ez nekem annyira tetszik!!!:-)


Egyébként, ahogy én is sejtettem, a fodrász is mondta, hogy az eddigi szögegyenes hajam helyett durván göndör kezd nőni. Alig tudta beszárítani, és egy rakás waxot tett rá, hogy ne kunkorodjon be.:-)

Ismét az a haj...

2009.11.30.

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy fizikailag és lelkileg is nagyon sokat javultam, remekül érzem magam!

Írtam már, hogy még az egyetlen dolog, amitől jobban érezném magam, és amitől teljesen helyreállna az önbizalmam, az a hajam...

Ma voltam a fodrász csajnál, hogy megbeszéljük, a héten mikor tudná megcsinálni. De nem vállalja... Annyira ritka és gyenge még a hajam, hogy azt mondta, most még nem szívesen csinálná meg. Ami hajam van, nagyon gyenge ahhoz, hogy az új haj súlyát elbírná, az újonnan nőtt hajacskáimnak pedig rosszat tenne a növésben, fejlődésben, ha még plusz súlyt helyezne rá.
Tulajdonképpen rendes volt, hogy ilyen őszintén elmondta ezt, merthát simán megtehette volna, hogy felrakja a hajat, és utána ki tudja, mikor jött voltam rendbe a saját hajam...

Pedig azt hittem, a pénz lesz a legnagyobb gond ezzel kapcsolatban, arra nem is számítottam, hogy nem fogja vállani. De végülis igaza van...
Csakhát ez most eléggé elkeserített.

Mindig is a hajam volt az egyik legfontosabb számomra a külsőmben, soha nem volt rövid hajam. Amúgy is oroszlán vagyok, akik pedig a sörényükkel hódítanak, nem?:-)

Tudom, persze, a legfontosabb, hogy élek, és hogy ennyire jól vagyok ismét, de én mindig többet akarok!:-)