• Gyógyfürdő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesapámnál tavaly év elején rosszindulatú végbéldaganatot diagnosztizáltak, melynek eredményeképpen megoperálták és véglegesen kivezették a hasfalon keresztül. A műtét tavaly tavasszal volt, utána kapott kemoterápiás kezeléseket, de azóta minden ellenőrzésen rendben volt, a kontrollokon minden lelete negatív. Kérdezni szeretném, hogy 1. mehet-e gyógyfürdőbe? 2. ha igen, van-e olyan gyógyfürdő amelyik nem ajánlott (pl. a hévízire azt hallottuk, hogy az nem jó neki)? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, kritty

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        Mehet-e gyógyfürfőbe a végbélrákkal egy éve oprált és kemoterápiásan kezelt beteg. Ha minden lelete rendben van, akkor mehet. Megjegyzés: A reumatológusok nem szokták a daganaton átesett betegeket engedni bizonyos "erős vizekbe" (pl a kérdezett Hévizbe), de nincs igazuk: a legegyszerűbb megtiltani, abból nem lehet baj Éppen kezelés alatt álló, mondjuk kemoterápia alatt álló, sugárkezelés alatt álló beteg, leukémiás súb-ban szemvedő beteg persze, hogy ne menjen órákra fürdőzni a gyógyvizekbe, de egy 1 éve gyógyult (legalábbis leletei szerint gyógyult, vagy gyógyulófélben lévő) beteg miért ne mehetne? Tehát: Ha Hévizen elmeséli az reumatológus orvosnak, hogy rák miatt volt műtétje, meg kemoterápiája - akkor biztos nem fogja engedni, nem fog fürdőjegyet adni. De ha nem meséli el az orvosnak, csak vesz egy jegyet a hévizi tóba, akkor úszkálhat. PERSZE NEM A KIMERÜLÉSIG! Csak addig, amig kellemes, negyed-fél órácskát. Jobbulást


        Kérdés: 2011. január 28., 06:51; Megválaszolva: 2011. február 08., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: