• Ételintolerancia

        Semmelweis Egyetem
        Hozzávetőleg minden századik ember szenved lisztérzékenységben Magyarországon. Javarészt hajlam kérdése, hogy kialakul-e ez a leggyakrabban felszívódási zavarral járó autoimmun betegség - mondja Dr. Arató András.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Sok tévhit kering a köztudatban mind a táplálékintoleranciáról, mind a táplálékallergiáról, ráadásul gyakran összekeverik a két betegséget. Ezen tévhitek tisztázására nézzünk meg néhány példát.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Az egyik legismertebb élelmiszer-adalékanyag az E621, a nátrium-glutamát, amelyet a gyártók ízfokozás gyanánt adnak a termékekhez. Vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a készételek nagymértékű fogyasztása összefüggésben lehet a különböző tünetekben megnyilvánuló nátrium-glutamát érzékenységgel.
        Budai Allergiaközpont
        Ha gyümölcsök fogyasztását követően rendszeresen kellemetlen tüneteket tapasztalunk, fontos utánajárni, mi okozza a panaszokat.
        WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi
        A lisztérzékenység (coeliakia) a vékonybél krónikus, felszívódási zavarhoz vezető megbetegedése. A betegség a búzában található glutén hatására alakul ki az arra fogékony egyénekben. Emellett a rozs (secalin), az árpa (hordein) és feltehetően a zab (avenin) hasonló fehérjéi is okozhatnak gyulladást az arra érzékeny betegekben. Összegyűjtöttünk néhány tényt, illetve tévhitet a betegséggel kapcsolatban. Íme!
        Izinta kft.
        A YorkTest otthon elvégezhető ételintolerancia tesztek nagy előnye versenytársaihoz képest, hogy a vérminta elemzése professzionális, akkreditált laboratóriumban történik. Egy home-to-laboratory tesztről van tehát szó, amely rendelkezik a home tesztek minden előnyével, azonban a pontos eredmény érdekében szakszerű segítséget igénylő és otthoni körülmények között nagy hibalehetőségeket rejtő analizálás nem hárul a vásárlóra. Nincsen több rendelőintézetben várakozás, ha ezt a szűrőprogramot választja!
        Izinta Kft.
        Az ételintolerancia egyre gyakoribb probléma Magyarországon is, ezért rendszeres emésztési zavar (hasmenés, irritábilis bél szindróma, puffadás) vagy bőrprobléma (száraz, viszkető bőr, ekcéma), de akár migrén, kimerültség esetén is érdemes erre a betegségre gondolni. Idén márciustól a magyar piacon is elérhető, otthon elvégezhető YorkTest ételintolerancia tesztek professzionális segítséget nyújtanak a szűrésben.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Ha táplálékallergiában vagy táplálékintoleranciában szenvedünk, elsődleges szempont egy olyan terápia tartása, amellyel a tüneteket előidéző élelmi anyagokat, élelmiszereket vagy adalékanyagokat elkerülhetjük. Az élelmiszerek pontos összetevőit megtalálhatják a betegek a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbankban.
        WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
        Százezrek küszködnek Magyarországon puffadással, hasmenéssel vagy székrekedéssel, gyomorgörcsökkel, emésztési gondokkal, különféle bélproblémákkal, így egyre inkább előtérbe kerülnek az ételintolerancia és ételallergia kimutatására szolgáló vizsgálatok. Ha bebizonyosodik a betegség, azon gyógyszer nélkül, megfelelő diétával segíteni tudnak.
        WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
        Az elmúlt években számos analízis született arra vonatkozóan, hogy az ételallergia előfordulási gyakorisága egyre növekszik. A világon átlagosan a gyermekek 5-8 százaléka, a felnőttek 2-19 százaléka allergiás valamilyen élelmiszerre.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!