ételintolerancia

Tisztelt Doktor Úr! Hajhullás és bőrkiütések miatt indultam el endokrinológiai vizsgálatra, ahol prolaktin hormon túlműködése,enyhe inzulin rezisztencia és hisztamin érzékenység igazolódott,e miatt szedem 4 hónapja a bromocriptin (este fél) és merckformin (1x500mg) gyógyszereket. Emésztési problémák miatt (néha hasmenés,puffadás,hasfájás) csináltattam 46 féle ételintolerancia és tejcukor vizsgálatot, ahol sajnos nagyon sok pozitív érték született. Zab,búza,glutén,élesztő,tehéntej, paprika pozitív,tojás erősen pozitív,rizs, kukorica,rozs gyengén pozitív. Az inzulin diéta miatt ezeket a szénhidrátokat napi szinten fogyasztottam,tojást is. Nem éreztem semmilyen emésztési problémát. Egyedül a paprikától, hüvelyesektől volt hasfájásom,ezeket nem eszem egy ideje. Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket mindet hagyjam el (akkor nem tudom milyen szénhidrátot egyek helyettük) ,meddig és van-e esetleg valamilyen probiotikum, vagy gyógyszer, ami ezekre a problémákra megoldás lenne. Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Üdvözlettel,Nagy Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza étel intolerancia témában

Az étel-intolerancia teszt nem része a rutin diagnosztikának, az eredmények értelmezése sem egységes. Véleményem szerint a panaszt nem okozó éleke fogyaszthatók, a nagyon magas pozitivitást mutatókat érdemes kerülni, vagy csak kis mennyiségben fogyasztani.

Kérdés: 2021. október 26., 10:29; Megválaszolva: 2021. október 27., 19:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Ételintolerancia vizsgálat...
Tisztelt Doktornő! Gyomor panaszaim miatt csináltattam egy 46 tételes ételintolerancia vizsgálatot. Segítséget szeretnék kérni az eredményének...
Ételintolerancia
Tisztelt DR ÚR /NŐ 2 éve Kontaminált vékonybél szindrómát mutattak ki nálam ami abban nyilvánul meg hogy étkezés után hirtelen hasmenés, gyakran...
hogyan tovább?
Tisztelt doktor! Tavaly decemberben epe műtétem volt, utána viszont tüneteim rosszabbodtak. Haspuffadás, hányinger, erős migrénes fejfájás, rossz...
Nyelocso daganat