• "Ilyen sintérmunkát még nem láttam"

    Szerző:
    WEBBeteg

    Rutinműtétre feküdt be, és majdnem belehalt az operációba egy 24 éves nő, mert orvosa a beavatkozás során átszúrta hasfalát, ráadásul a műtétnél fel nem szívódó varratokkal öltötték össze - írja a Bors.

    Miután a fiatal nőt hazavitték a kórházból, olyan rosszul lett, hogy vissza kellett szállítani, és kiderült, az orvos átszúrta a vastagbelét. Következő operációja után új orvosa hozzátette, ilyen sintérmunkát még nem látott.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Várkonyi Katalin, a kórház főigazgatója azt mondja, áttekinttették az ügyet, és megállapították, hogy nincs ok-okozati összefüggés a vastagbél perforációja és a műtét között.

    Az orvosnak nem ez volt az első ilyen esete: L. Fábián egy korábbi műtétje alkalmával úgy átszúrta egy asszony hasfalát, hogy a nő nem élte túl a beavatkozást. Az orvos korábbi ügye miatt részleges felfüggesztést kapott - írja a lap.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Operációra várva - Hogyan segítsen gyermekének a félelme leküzdésében?

    A félelemmel és szorongással kapcsolatosan a műtétre váró gyermekek helyzete meglehetősen egyedi, hiszen gyakran hajlamosak a szülő beavatkozással kapcsolatos pozitív vagy negatív hozzáállását átvenni. Amennyiben a szülő nyilvánvalóan fél a műtéttől, általában a gyermekre is átragadnak a negatív érzések, és ő is szorongani, félni fog a várható beavatkozástól.

    A vastagbélrák tünetei

    A vastagbélrák és végbélrák a tüdőrákot követően a második leggyakoribb oka a daganatos halálozásoknak, hazánkban és világszerte egyaránt egyre nő a betegek száma. Ismerje fel a vastagbéldaganat korai tüneteit!

    Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

    A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járó beteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása, és hogyan kezelhető?

    Hogyan ápoljuk a műtét után hazaérkezett beteget?

    A műtéteket követően manapság igen hamar hazaengedik a betegeket, mondván, otthon a saját, szeretettel teli családi környezetünkben könnyebben gyógyulunk. Ebből adódóan a betegünk teljes felépüléséig több feladat is hárul a családtagokra.

    Több mint TestŐr előzetes

    Műtéti műhibák és azok következményei. Mihez van joga a betegnek és mikor jár a kártérítés?
    Quinoa, ördögnyelv, zabpehely és valódi gyümölcs - összetevők az ideális reggelihez. És hogyan készül a fogyókúrás palacsinta? Megmutatjuk!

    Műtét közben átszúrta egy nő méhfalát, de nem vette észre

    A kórház vezetése úgy döntött, az eljárás lezárulásáig nem dolgozhat az orvos, és folytatják az ellene indult fegyelmi eljárást is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.