Meddig s mennyit a gyógyszerből?

Idén februárban felkerestem egy érsebészt ugyanis egy ujjbegynyi kék duzzanat keletkezett a jobb térdhajlatomban. Én azt gondoltam eröltetéstől keletkezett, de az ultrahangból kiderült, hogy az ér amin a duzzanat van beteg vagyis az egész jobb lábam problémás, mert ez egy főbb ér. A duzzanatot vagyis viszeres csomót műtéttel lehet eltávolítani vagy injekcióval. Kezelésre az orvos felírt nekem Detralexet, amiből naponta kilenc darabot szedtem egy hónapig. Aztán tarthattam szünetet (egy hónap) . Amíg beszedtem naponta a kilenc darabot, addig időközönként fájdalmat éreztem a jobb lábamban, nem tudom, hogy ez a jótékony hatással jár-e? Egy hónapja lecsökkentettem az adagot napi hat tablettára, mert a kilenctől állandóan fáradtnak éreztem magam.

Szeretném tudni, hogy ha 50 kiló a testsúlyom és alacsonyabb a vérnyomásom a kelleténél, gond-e, ha csak hat tablettát szedek naponta. És meddig szedjem ezt az adagot?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza viszeres csomó témában

Kedves Kérdező!

2x1 tabletta is hatásos, melyet kúraszerűen, néhány hónapig kell szedni, majd egy-két hónap szünet szükséges. Fontosabb az, hogy a gyógyszer mellett alkalmazzon kompressziós kezelést is.

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. május 14., 22:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:11
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Viszér
Visszértágulat és szívbetegség
Végbél irritáció