• szükséges egy részlegesebb vizsgálat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kivánok, Érdekelne hogy szükséges volna egy részlegesebb vizsgálat. A férjem, bal láb trombozist szenvedett, a dopplert végeztek, 14 heparinos inyekciot szedett, majd felirtak két féle gyogyszert, de nevüket nem irom ugyanis Romániaban élünk és ugy sem eggyezne az Önok gyogyszereivel.)A receptböl a következöket irhatom-aflen 300mg és vessel due)Lioton gélt is használ.Kérdésem ha nem panaszol más testrészen fájdalmat lehetséges volna máshol kialakulva vérrög, mely nagyon veszélyes volna. A trombozis egy megeröltetéskor keletkezett az uszodában és fájdalommal meg lázzal mutatkozott, ezek most már eltüntek.Olyan esetben ha szükség volna más kivizsgálásra mi volna és hol lehetséges elvégezni, hozzánk Szeged van legközelebb. A férjem jelenleg rokkant nyugdijban van, lehetösége a pihenésre megadatott, mely gondolom nagyon fontos ilyen esetben.Tisztelettel Mária

        Dr. Árki Ildikó válasza a trombózis témában

        Kedves Mária! A véralvadásgátló (gyógyszeres)kezelést a mélyvénás trombózis után még sokáig alkalmazzuk. Arra irányuló vizsgálat, hogy van-e trombózisra hajlamosító genetikai eltérés (trombophilia), létezik, ilyet haematológiai centrumokban végeznek (pl. Szegedi Klinikán). Ennek a vizsgálatnak a szükségességét orvosa dönti el, több szempont alapján. (a genetikai eltérésnek némileg ellentmondhat az életkora, és az, hogy sérülést követően jelentkezett a trombózis) Ha több helyen, többször jelentkezik trombózis, az egyéb betegség lehetőségét is felveti, orvosa ekkor vizsgálatokat rendel el.Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. október 10., 14:00; Megválaszolva: 2014. október 12., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: