szükséges egy részlegesebb vizsgálat?

Jo napot kivánok, Érdekelne hogy szükséges volna egy részlegesebb vizsgálat. A férjem, bal láb trombozist szenvedett, a dopplert végeztek, 14 heparinos inyekciot szedett, majd felirtak két féle gyogyszert, de nevüket nem irom ugyanis Romániaban élünk és ugy sem eggyezne az Önok gyogyszereivel.) A receptböl a következöket irhatom-aflen 300mg és vessel due) Lioton gélt is használ.Kérdésem ha nem panaszol más testrészen fájdalmat lehetséges volna máshol kialakulva vérrög, mely nagyon veszélyes volna. A trombozis egy megeröltetéskor keletkezett az uszodában és fájdalommal meg lázzal mutatkozott, ezek most már eltüntek.Olyan esetben ha szükség volna más kivizsgálásra mi volna és hol lehetséges elvégezni, hozzánk Szeged van legközelebb. A férjem jelenleg rokkant nyugdijban van, lehetösége a pihenésre megadatott, mely gondolom nagyon fontos ilyen esetben.Tisztelettel Mária

Dr. Árki Ildikó válasza trombózis témában

Kedves Mária!

A véralvadásgátló (gyógyszeres) kezelést a mélyvénás trombózis után még sokáig alkalmazzuk. Arra irányuló vizsgálat, hogy van-e trombózisra hajlamosító genetikai eltérés (trombophilia) , létezik, ilyet haematológiai centrumokban végeznek (pl. Szegedi Klinikán) . Ennek a vizsgálatnak a szükségességét orvosa dönti el, több szempont alapján. (a genetikai eltérésnek némileg ellentmondhat az életkora, és az, hogy sérülést követően jelentkezett a trombózis) Ha több helyen, többször jelentkezik trombózis, az egyéb betegség lehetőségét is felveti, orvosa ekkor vizsgálatokat rendel el.Üdvözlettel.

Kérdés: 2014. október 10., 14:00 ;Megválaszolva: 2014. október 12., 11:03
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
20 évesen, trombózis után
Tisztelt Doktornő! 20 éves, egészségesen élő, túlsúlytól nem szenvedő, nem dohányzó lány vagyok. Másfél évig szedtem a Milligest...
trombózis
Tisztelt doktornő! Trombozisom van és emboliam is volt. Az lenne a kérdésem hogy mennyi mozgás az ami megengedett? 2 hétig voltam kórházban. Alig...
Vérhígító szedése ajánlott?...
Az utóbbi időben rengeteget hallani mélyvénás trombózis, tüdőembólia kockázatáról. Aggasztanak ezek a hírek. Szeretném megelőzni ezen...
Trombózis
Kedves Doktor Úr/Doktornő! 2010. december 22-én a terhességem 8. hónapjában mélyvénás trombózis alakult ki a bal lábamban. A terhesség és a...
Trombózis?
Ez előző kérdésemhez még annyi: a jobb vádlim kicsit jobban fáj, és ha ülök vagy fekszem inkább feszülős kevésbé fájdalamas. Ha valakinek...