• Folyton lecsúszik a fáslim, mit lehet ez ellen tenni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1 hónapja mélyvénás trombózist kaptam. Kórházban voltam 12 napig, az orvos fáslit írt fel és combtőig kell fásliznom a lábam. Nem is lenne ezzel semmi baj elég jó minőségű fáslit írt fel nekem Urba-Len márkájú. A problémám az, hogy feltekerem úgy, ahogy tanították és jó is de kb egy fél óra múlva már le is csúszik a combomról és a térdemnél megáll. Nincs erre valami megoldás, hogy a fásli a helyén maradjon? Lassan megyek vissza dolgozni, ahol állok is megyek is és ülök is és nincs időm félóránként újra tekergetni:( Sőt ha nincs rendesen fent akkor az több kárt okoz, mint hasznot. Harisnyát pedig azt mondta, hogy januárban kaphatok. Nincs valami megoldás, hogy a fásli fent maradjon? mert így hogy csak simán feltekerem a fáslit a lábamra így lecsúszik:( Sajnos az orvos szerint muszáj combtőig fásliznom, mert a vádlimban és a combomban volt a trombózis. A másik kérdésem az, hogy mennyit mozoghatok egy nap? Nem igazán közlékeny a kezelőorvos.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a fásli témában

        Kedves Kérdező! Ha állómunkát végez, mindenképpen a rugalmas harisnya a jó megoldás. Gyógyászati segédeszköz boltban ez megvásárolható, a januári időpont gondolom a kedvezményes felírásról szól. Hogy mennyit mozoghat, az elég sok mindentől függ: milyen mozgásra gondol, mennyit mozgott korábban, milyen kiterjedésű volt a trombózis (felületes vagy mély, vagy mindkettő, stb.) Általában az mondható el, hogy a mennyiséget és az intenzitást nagyon óvatosan, lépcsőzetesen lehet emelni. A fáradás, esetleg fájdalom fellépése jelzi a határt, amit nem érdemes túllépni. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. október 05., 09:49; Megválaszolva: 2014. október 09., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: