• Vénás elégtelenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr úr/nő! 2008 januárjában átestem egy jobb alsó végtagot érintő mélyvénás trombózison! Azóta évente legalább egyszer elő jön valamilyen probléma! Általában feszülést görcsös fájdalmat, illetve ödémát tapasztalok, néha kiegészül zsibbadással, meleg érzéssel, majd hirtelen fázni kezd! A jobb lábam kímélése érdekében a balt szoktam terhelni, aminek a következménye az lett, hogy ott kialakult a viszeresség, amit meg is műtöttek! Most 2 hete jelentkezett a jobb lában, dagadás, majd mintha folyamatosan enyhén görcsölnének az izmok, feszülés, fájdalom és dagadás kíséretében! A háziorvosom és a sebészeten is megnézték, kézzel átnyomogatták, és azt mondták, hogy ez nem trombózis, hanem a mélyvénás elégtelenség, illetve a terhelés következménye! Folyamatosan szedek warfarint, és hordok harisnyát a munkahelyemen, ez mellet szedek detralexet, szőlőmagkivonatot, és ha szükséges használok venengél kenőcsöt! Uh-s vizsgálatra nem került sor! A kérdésem az lenne, hogy a vénás elégtelenséget hogy lehet megszüntetni, illetve mit tudnék tenni, az újboli panaszok kialakulásának megelőzésére, mert sajnos mindig egyre tovább tart a gyógyulás? Várom mielőbbi válaszukat és előre is köszönöm!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a krónikus vénás elégtelenség témában

        Kedves Kérdező! A korrekt vizsgálathoz a Doppler vizsgálat hozzátartozik ilyen esetbe. Annál is inkább, mert mindent megtett, ami megtehető természetes módon. Kérjen komplex érsebészeti vizsgálatot a láb állapotának tisztázása érdekében. Üdv: dr. Tomonkó MAgdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. július 15., 11:28; Megválaszolva: 2014. július 17., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: