Vérhígító szedése ajánlott? esetleg természetes vérhígító hatással bíró növények használata?

Az utóbbi időben rengeteget hallani mélyvénás trombózis, tüdőembólia kockázatáról. Aggasztanak ezek a hírek. Szeretném megelőzni ezen betegségek kialakulását. Mit lehetne ezzel kapcsolatban tenni? Esetleg gyógynövényeket enni vagy teákat inni amiknek vérhígító hatása van? Olvastam, hogy fontos az életmód is. Mozgásnak naponta 1 óra séta vagy biciklizés elegendő? Naponta 2-3 liter vizet iszom erre odafigyelek. Viszont volt már rá példa, hogy a vádlim begörcsölt ez esetleg ennek a tünete lehet?:/ Nagyon félek, hogy ennek a betegségnek az áldozatává válok ezért szeretném tudni van e mód a biztos megelőzésre, hogy amit lehet azt meg tudjam tenni. A válaszát előre is köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza trombózis témában

Tisztelt Kérdező!

Kockázati tényezők: dohányzás és fogamzásgátló szedése, immobilizáció. Ezek kerülése javasolt. (Bizonyos genetikai eltérések fokozzák a trombózishajlamot.) gyógynövények megelőző szerepéről tudományos értékű vizsgálatról nem tudok.

Kérdés: 2013. december 07., 14:03 ;Megválaszolva: 2013. december 09., 23:29
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
20 évesen, trombózis után
Tisztelt Doktornő! 20 éves, egészségesen élő, túlsúlytól nem szenvedő, nem dohányzó lány vagyok. Másfél évig szedtem a Milligest...
szükséges egy részlegesebb...
Jo napot kivánok, Érdekelne hogy szükséges volna egy részlegesebb vizsgálat. A férjem, bal láb trombozist szenvedett, a dopplert végeztek, 14...
trombózis
Tisztelt doktornő! Trombozisom van és emboliam is volt. Az lenne a kérdésem hogy mennyi mozgás az ami megengedett? 2 hétig voltam kórházban. Alig...
Trombózis
Kedves Doktor Úr/Doktornő! 2010. december 22-én a terhességem 8. hónapjában mélyvénás trombózis alakult ki a bal lábamban. A terhesség és a...
Trombózis?
Ez előző kérdésemhez még annyi: a jobb vádlim kicsit jobban fáj, és ha ülök vagy fekszem inkább feszülős kevésbé fájdalamas. Ha valakinek...