• Véna jugularis thrombosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő/ Úr! Édesapámnál 2013 jun. 7-én Thrombozist találtak a nyaki vénájában. augusztusig clexane injekciót kapott, azóta a syncumart szedi! Nehezen tudják a dózist beállítani! Legutóbbi vérvételnél újra az injekciót kellet szedni a gyógyszerrel együtt, aztán újra csak gyógyszert.Ez így szokás? A leleten az INR (0.80-1.2) értéke:1, 52 és nem jó, a következő vérvételnél 1, 99 az meg jó! Ez hogy van? Nem 1, 2 alatt kell lenni? januárban kell menni vizsgálatra thrombolia irányába, az milyen vizsgálat lesz?

        Dr. Árki Ildikó válasza a véralvadásgátló kezelés témában

        Tisztelt Kérdező! Véralvadásgátló kezelésnél (syncumar, warfarin)az INR értéknek 2-3 között kell lennie. A beállításnál, amíg ezt a tartományt nem éri el az INR, addig az injekció és a gyógyszer együttes használata szükséges a kezelőorvos javaslata szerint.Igen, sokszor nehéz beállítani, a beteg együttműködési készsége is alapvetően meghatározza a kezelést. Gondolom januárban thrombophilia vizsgálatra kell mennie. Ez a trombózishajlamra irányuló laboratóriumi vizsgálat, a betegnek vérvételt jelent. Jóval előtte konzultáljanak a vizsgálatot végzővel, mert a vizsgálat előtt általában a kezelés változtatása ( syncumarról átállítás injekciós, LMWH kzelésre) szükséges.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Itt kérdezhet

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2013. október 10., 16:50; Megválaszolva: 2013. október 12., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.