Véna jugularis thrombosis

Tisztelt Dr Nő/ Úr! Édesapámnál 2013 jun. 7-én Thrombozist találtak a nyaki vénájában. augusztusig clexane injekciót kapott, azóta a syncumart szedi! Nehezen tudják a dózist beállítani! Legutóbbi vérvételnél újra az injekciót kellet szedni a gyógyszerrel együtt, aztán újra csak gyógyszert.Ez így szokás? A leleten az INR (0.80-1.2) értéke: 1, 52 és nem jó, a következő vérvételnél 1, 99 az meg jó! Ez hogy van? Nem 1, 2 alatt kell lenni? januárban kell menni vizsgálatra thrombolia irányába, az milyen vizsgálat lesz?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza véralvadásgátló kezelés témában

Tisztelt Kérdező!

Véralvadásgátló kezelésnél (syncumar, warfarin) az INR értéknek 2-3 között kell lennie. A beállításnál, amíg ezt a tartományt nem éri el az INR, addig az injekció és a gyógyszer együttes használata szükséges a kezelőorvos javaslata szerint.Igen, sokszor nehéz beállítani, a beteg együttműködési készsége is alapvetően meghatározza a kezelést. Gondolom januárban thrombophilia vizsgálatra kell mennie. Ez a trombózishajlamra irányuló laboratóriumi vizsgálat, a betegnek vérvételt jelent. Jóval előtte konzultáljanak a vizsgálatot végzővel, mert a vizsgálat előtt általában a kezelés változtatása (syncumarról átállítás injekciós, LMWH kzelésre) szükséges.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. október 10., 16:50; Megválaszolva: 2013. október 12., 14:11
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Syncumár vagy Xareltó
Üdvözlöm Önt! Problémám a következő Férjemnek több mint tíz éve mélyvénás trombózisa volt. Azóta szedi a syncumart. Sokszor vérzik az orra...
Trombózis
Tisztelet Doktor Úr! 1 hete engedtek haza a kórházból mélyvénás trombózissal (zúzódás a bal bokán, gipszet kaptam, szúrtam a vérhigítót...
Alacsony INR érték
26 éves vagyok, kettő mélyvénás trombózison estem át. Napi syncumar adagom 4, 5 volt amit most felemeltek 5-re. Mivel külföldön dolgozom, csak 2-3...
Mélyvénás trombózis
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 24 éves nő vagyok. 2 éve mélyvénás trombózisom volt a bal lábamban (comb hajlat) . Azóta a bal lábam 1-2 cm-el...