Mit okozhat a túl magas von Willebrand faktor?

Tisztelt doktornő/úr! 33 éves vagyok, tavaly júniusban a jobb felső karromban mélyvénás trombózist diagnosztizáltak, azóta folyamatos véralvadásgátló (Syncumar 2mg/nap) kezelést kaptam a mai napig. A genetikai vizsgálat epikrízis: "A laborvizsgálatok nem jeleznek értékelhető thrombosiskészséget. A magas von Willebrand faktor koncentráció vénás thrombosisban betöltött oki szerepe kérdéses. (VWF antigén >170%, VWF kollagénköt. aktivitás >170%, VWF (MGPIb) aktivitás 279%) A remissziós status megítélésére a kar UH vizsgálatának kontrollja szükséges. Az anticoagulans kezelés p.o. formájának folytatása csak akkor javasolt, ha egyértelmű occlusiv vénás eltérés látható. Egyébként rizikóadaptált formára történő átállás javasolt. Amennyiben a folyamatos kezelés megszakítása után ismét objektív módon megállapított thromboembolia alakul ki, a jelen leletsortól függetlenül tartós, folyamatos alvadásgátlásra történő visszaállítása szükséges." A kérdésem az volna, hogy a magas von Willebrand faktor, milyen betegséget takarhat. Egyáltalán mitől alakulhatott ki. Ha a von Willebrand faktor alacsony száma vérzékenységet okoz, fordított helyzet fennállhat-e? Thrombosist okozhat-e? Köszönettel: Atrix

Dr. Tomonkó Magdolna válasza mélyvénás trombózis témában

Kedves Kérdező!

A von Willebrand faktor mennyisége és minősége genetikai tulajdonság. Alacsony szintje valóban fokozott vérzékenységi hajlammal jár, így logikus a feltételezés, hogy emelkedett szintje thrombosist okozzon. De a klinikai tapasztalat még nagyon kevés, a véralvadás eléggé bonyolult folyamat, kérdéseire egyelőre nem tudunk korrekt választ adni.

Az bizonyos, hogy minél fiatalabb korban lép fel trombosis, annál erőteljesebben és hosszasabban kell kezelni a későbbi trombosisok elkerülése érdekében.

Üdv: dr tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. június 28., 14:52; Megválaszolva: 2013. július 04., 09:47
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
thrombosis
Tisztel Cím! Egy hónapja derült ki, hogy a jobb láb izomvénájában cruralis thrombozist mutattak ki.Jelenleg az INR-érték 1, 96-39%.Kérdésem az...
Kompressziós térdzokni mélyvénás...
Üdvözlöm! Idén szeptemberben mélyvénás trombózisom volt (8évig szedtem fogamzásgátlót, 4x tört el a lábújjam, de nem tudják mi váltotta ki)...
trombózis
Fiam, aki 18 éves augusztusban mélyvénás trombózist kapott, ami magasra terjedt.Sajnos hiába szedi a szinkumát az INR eredmény egyre rosszabb 1, 27...
Mélyvénás trombozis utáni...
Üdvözlöm! 2012 decemberében volt egy mélyvénás trombózisom a bal lábamban, volt genetikai vizsgálat, ennek eredménye: leiden mutáció. Napi 2...
MVT. Xarelto, visszérbetegség?
Xarelto kérdéseim: 1, Háziorvos felírhatja? 2, Ellenőrzése, beállítása nem szükséges? Ha mégis, hogyan? (Mozgásszegény életmód...