Mélyvénás trombózis

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 24 éves nő vagyok. 2 éve mélyvénás trombózisom volt a bal lábamban (comb hajlat) . Azóta a bal lábam 1-2 cm-el dagadtabb, mint a jobb. Napi 5-6 mg Syncumart szedek felváltva. A genetikai vizsgálaton mutációt nem találtak. Az orvosom nem ajánlja, hogy abba hagyjam a Syncumar szedését. Abban szeretném segítségét kérni, hogy van-e valami másféle gyógymód, vagy esély, hogy elhagyhassa a gyógyszer szedését? Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza véralvadásgátló kezelés témában

Tisztelt Kérdező!

A véralvadásgátló kezelés leállítása egyéni mérlegelést kívánó feladat. Figyelembe kell venni a mélyvénás trombózis lokalizációját, hajlamosító tényezőket, stb. Szakmai ajánlás tesz javaslatot a mélyvénás trombózisok véralvadásgátló kezelésének időtartamára, de az egyéni mérlegelésre is hangsúlyt helyez. A rizikófaktorok áttekintése, angiológiai konzilium, kontroll mélyvénás doppler és D-dimer vizsgálat segíthet a döntésben, de az Ön állapotát, betegségét nyilván a kezelő orvosa ismeri a legjobban, és mint írta, nem javasolja a syncumar kezelés abbahagyását. Talán jó hírnek számít, hogy éppen mostanság kerül bevezetésre hazánkban is egy másik hatóanyagtartalmú készítmény a mélyvénás trombózisok kezelésére és megelőzésére, amely "kényelmesebb" a syncumarnal.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. április 27., 20:01; Megválaszolva: 2013. április 29., 23:06
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Syncumár vagy Xareltó
Üdvözlöm Önt! Problémám a következő Férjemnek több mint tíz éve mélyvénás trombózisa volt. Azóta szedi a syncumart. Sokszor vérzik az orra...
Trombózis
Tisztelet Doktor Úr! 1 hete engedtek haza a kórházból mélyvénás trombózissal (zúzódás a bal bokán, gipszet kaptam, szúrtam a vérhigítót...
Véna jugularis thrombosis
Tisztelt Dr Nő/ Úr! Édesapámnál 2013 jun. 7-én Thrombozist találtak a nyaki vénájában. augusztusig clexane injekciót kapott, azóta a syncumart...
Alacsony INR érték
26 éves vagyok, kettő mélyvénás trombózison estem át. Napi syncumar adagom 4, 5 volt amit most felemeltek 5-re. Mivel külföldön dolgozom, csak 2-3...
trombozis után injekció, v. Syncumar?...
Kedves Doktornő! Édesanyám 75 éves, egy hónapja trombózist diagnosztizáltak nála. Combközépig érő II.komressziós harisnyát írtak fel és a...