Mit gondol a leletről?

Párom édesanyja rég szenved a visszeres lábaitól.Leírnám a diagnózist! Diagnózis: Alsó végtagok visszértágulatai, fekély vagy gyulladás nélkül. Cs.O.kéri vizsgálatát varicositas miatt! Nem dohányzik nem cukorbeteg.Álló helyzetben j.o.-i VSM teljes hosszában reflux insuff, ennek megfelelore víricositas. B.o.-i VSM, VSP ép. Pedialisok puls popl.-ák, fem.-ok tapinthatók, Fem.-ok felett zörej nem hallható.Pedialisok jol detect. Mélyvénák Doplerrel átjárhatók. Vélemény: Doppler vizsgálat alapján j.o.-i VSM insuff varicositas vél. Javasolt terápia visszérműtét. Ez a vizsgálat 2011.novemberében készült, anyósom azóta sem hajlandó műtétre, mert fél tőle, legjobban attól, hogy utána gond lesz vele illetve rosszabb lesz.Nem szed rá semmi gyógyszert sem. A GNLD által forgalmazott termékeket próbálta ki a család, anyósom a Flavonoid Complex-et szedi, ez csak étrend kiegészítő tisztítja az ereket és még jó pár jótékony hatása is van, valamelyest javult a lába, nem olyan csúnya de fájdalmai vannak igaz nem olyan erpsek mint ezelött.Véleményét kérem a diagnózisról, Ön mit tanácsolna műtét vagy van valami egyéb kezelési lehetőség is? Akár gyógyszeres, vagy bármi ami segíthet esetleg a műtéten kívűl? Magas vérnyomásban is szenved, amelyre szed gyógyszereket, nagyon rég lassan 20éve ha nem több ideje ugyanazokat szedi: isoptin, Amilorid, Coverex.Lehetséges, hogy ezek a gyógyszerek "ártanak még pluszban a visszérnek"?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza visszértágulat témában

Kedves Kérdező!

A magas vérnyomásra szedett gyógyszerek nem befolyásolják a visszerességet. Első lépcsőben a visszerességet lehet konzervatív módon kezelni, erre szolgálnak a helyileg alkalmazható krémek, a kompressziós harisnya illetve flavonoid tartalmú gyógyszer szedése. A leírás alapján a visszeresség elég kiterjedt, a fő vénákat érinti, mely a későbbiek folyamán romolhat. Mivel ez a műtét nem életmentő, csak a beteg beleegyezésével végezhető el. Ezt az anyósának a sebésszel megbeszélve kell eldöntenie.

Kérdés: 2013. március 24., 14:12; Megválaszolva: 2013. március 25., 21:43
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Értágulat lábon
Tisztelt Hölgyem/Uram! (Küldtem egy képet is a kérdésemhez. A kép természetesen illusztráció, ezzel akarom megmutatni, hogy hol helyezkedik el az...
Visszérpanaszok
Tisztelt Szakerto! 27 eves no vagyok, mar egeszen fiatal koromban jelentkeztek visszerproblemaim, a bal labszaram kulso oldalan mutatkozo kanyargos kekes...
Kanül a vénában
Viszér