Mit gondol a leletről?

Párom édesanyja rég szenved a visszeres lábaitól. Leírnám a diagnózist! Diagnózis: Alsó végtagok visszértágulatai, fekély vagy gyulladás nélkül. Cs.O.kéri vizsgálatát varicositas miatt! Nem dohányzik nem cukorbeteg.Álló helyzetben j.o.-i VSM teljes hosszában reflux insuff, ennek megfelelore víricositas. B.o.-i VSM, VSP ép. Pedialisok puls popl.-ák, fem.-ok tapinthatók, Fem.-ok felett zörej nem hallható. Pedialisok jol, detect. Mélyvénák Doplerrel átjárhatók. Vélemény: Doppler vizsgálat alapján j.o.-i VSM insuff varicositas vél. Javasolt terápia visszérműtét. Ez a vizsgálat 2011.novemberében készült, anyósom azóta sem hajlandó műtétre, mert fél tőle, legjobban attól, hogy utána gond lesz vele illetve rosszabb lesz. Nem szed rá semmi gyógyszert sem. A GNLD által forgalmazott termékeket próbálta ki a család, anyósom a Flavonoid Complex-et szedi, ez csak étrend kiegészítő tisztítja az ereket és még jó pár jótékony hatása is van, valamelyest javult a lába, nem olyan csúnya, de fájdalmai vannak igaz nem olyan erpsek, mint ezelött. Véleményét kérem a diagnózisról, Ön mit tanácsolna műtét vagy van valami egyéb kezelési lehetőség is? Akár gyógyszeres, vagy bármi, ami segíthet esetleg a műtéten kívűl? Magas vérnyomásban is szenved, amelyre szed gyógyszereket, nagyon rég lassan 20éve ha nem több ideje ugyanazokat szedi: isoptin, Amilorid, Coverex. Lehetséges, hogy ezek a gyógyszerek "ártanak még pluszban a visszérnek"?

Dr. Szanyi Andrea válasza visszértágulat témában

Kedves Kérdező! A magas vérnyomásra szedett gyógyszerek nem befolyásolják a visszerességet. Első lépcsőben a visszerességet lehet konzervatív módon kezelni, erre szolgálnak a helyileg alkalmazható krémek, a kompressziós harisnya illetve flavonoid tartalmú gyógyszer szedése. A leírás alapján a visszeresség elég kiterjedt, a fő vénákat érinti, mely a későbbiek folyamán romolhat. Mivel ez a műtét nem életmentő, csak a beteg beleegyezésével végezhető el. Ezt az anyósának a sebésszel megbeszélve kell eldöntenie.

Megválaszolva: 2013. március 25.

Kérdések és válaszok: Visszérbetegség

Értágulat lábon
Tisztelt Hölgyem/Uram! (Küldtem egy képet is a kérdésemhez. A kép természetesen illusztráció, ezzel akarom megmutatni, hogy hol helyezkedik el az ér a bal...
Viszeres láb
A bal bokám visz eres és estére megdagad és csúnyán besötétedik Lehet gyógyszeresen gyógyítani vagy műtét szükséges?
Visszérpanaszok
Tisztelt Szakerto! 27 eves no vagyok, mar egeszen fiatal koromban jelentkeztek visszerproblemaim, a bal labszaram kulso oldalan mutatkozo kanyargos kekes...
Visszértágulat?
Lassan 5 hónapja van külső bokám környékén elszineződéses duzzanat, kisebb sebesedésel, még elviselhető fájdalommal. Két érsebészeti vizsgálat (color duplex)...
Időszakos érelzáródáés
Kedves Doktornő! Sokféle szerteágazó tünetem van, felsorolni itt lehetetlen, de keringési probléma mindent magyarázhat, a panaszok testhelyzetfüggőek,...
Vádli görcs
Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt vettem észre, hogy a jobb lábszáramon, a térdem alatt (nem középen, a térdtől balra) van egy fél tenyérnyi duzzanat....