Trombózis?

Tisztelt Dr. Ùr/ Nö..172 magas és 59 kg nö vagyok..Kb 2 hete fáj a bal vádlim, egyszer kivül, egyszer belül, most ép belül, egy ponton, szóval nem az egész vádli, és nem mindig ugyanott én nem mindig, elviselhetö inkább olyan szurás szerü, pontosan nem tudom meg mondani. 8 Hónapja szedek fogamzásgátlót.. van hogy a hátul érzem a térd fölöti részen. Azt hozzá kell tennem hogy eddig kétszer voltam sürgöségin szapora sziverés miatt, és azt mondták semmi baj sincs a szivemel. Utólag csináltak 24 órás ekg-t meg terhelésit.. Ott csak azt mondták hogy nincs megedzve a sziv, mivel nem sportoltam.. a nyáron ugyan jártam biciklizni, de összel abba maradt. Ugymond gyenge az izomzatom. Elkezdtem futni, egy programmal kezdtem ami ugy van hogy elsö nap 1 perc futás, 3 séta, stb. 2 hétig csináltam, kétnaponta, most abba maradt az idöjárás miatt, de ha tehetem, kétnaponta megyek 30-60 percre sétálni, igazábol gyors séta. Lehetséges -e esetleg hogy a vádliba jelentkezö vándorló fájdalom a futás miatt lenne? Sokat olvastam hogy akár gerinc probléma is lehet, de persze én ezt nem tudom megitélni. Mikor utoljára voltam a sürgöségin a szapora szivverésel, akkor még azt mondtam nekik hogy szokot fájni néha, nem állandoan a bal felsökarom, (de nem mondtak, csináltak semmit) nem nagyon tudom megitélni hogy milyen, inkább olyan mintha valaki megfogná és megszoritaná a kezem, nem erös, és nem állandó, csak zavar. van hogy ugy érzem mintha a csontom fájna, Nem tudom hogy ezeknek közük van-e egymáshoz, csak gondoltam esetleg segit abban hogy mi is lehet az oka. Elnézést a hosszura sikeredet levélért... Csak agódom.. Ma is volt egy olyna pánikszerü rohamom, mert meglyedtem hogy esetleg trombózisom van. Azt még elfelejtettem irni, hogy semmilyen elszinezödést nem tapasztalok, nincs megdagadva, megiszok napi 1, 5 -2 l vizet, napi egy alma, és sürün hagyma-meg fokhagyma (ahogy én lvastam, ezek természetes kisebb arányban vérhigitók) Elöre is köszönöm válaszát. Tisztelettel, Andix

Dr. Szanyi Andrea válasza lábszárfájdalom témában

Kedves Kérdező!

A vádlijában jelentkező fájdalmat okozhatja a futás, megerőltető séta, de akár egy rossz cipő is. A mélyvénás trombózisra a fájdalmon kivül jellemző a végtag duzzanata, a két végtag vastagságában mérhető különbség, de kevésbé a fájdalom vándorló jellege. Ha a félelmét a fogamzásgátló tabletta szedése okozza, akkor esetleg más védekezési módszerre való áttérés megfontolandó.

Kérdés: 2012. december 20., 01:07 ;Megválaszolva: 2012. december 23., 20:45
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Visszértágulat?
Lassan 5 hónapja van külső bokám környékén elszineződéses duzzanat, kisebb sebesedésel, még elviselhető fájdalommal. Két érsebészeti...
Időszakos érelzáródáés
Kedves Doktornő! Sokféle szerteágazó tünetem van, felsorolni itt lehetetlen, de keringési probléma mindent magyarázhat, a panaszok...
Vádli görcs
Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt vettem észre, hogy a jobb lábszáramon, a térdem alatt (nem középen, a térdtől balra) van egy fél...
Nem gyógyuló thromboflebitis?
Tisztelt Doktornő! 2021. év szeptemberében erős hasfájás miatt belgyógyászati sürgősségi osztályra érkeztem, ahol jobb kézfejembe branült...
Kanül a vénában