• Vesetáji fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2009 óta érzek panaszokat hátul a jobb vesetájon derekamnál, most már ott tartok, hogy egyre inkább fáj, bár nem állandóan.Olyan érzés, mintha kifelé nyomna egy ököl, ilyenkor tompa vagyok, rossz a közérzetem. A következő vizsgálatokon vettem részt eddig:nőgyógyászat, ultrahang, vese röntgen, urológus vizsgált, ő mondta a vese érintettséget, de az UH és röntgen nem mutatott ki semmit.Régebben, mikor ez elkezdődött, voltam epe-áramlás vizsgálaton, vastagbéltükrözésen, gyomortükrözésen is, minden rendben volt. Már nem tudom, hová forduljak, mert a fájdalom és a rosszullétek aggasztanak. Az UH és röntgen kimutatja a rendellenességeket? Mitől lehet mindez, vesekövem nincs, de arra is gondolok, hátha gyulladás, tályog, esetleg olyan kő, amit nem mutat ki a vizsgálat, ha van ilyen.Remélem, nem súlyosabb valami, talán az már 2 év alatt a sok vizsgálat során kiderült volna.Kérem adjanak tanácsot, hová forduljak.Belgyógyász is vizsgált, azt mondta, mozgásszervi is lehet, de én érzem, és biztosan tudom, hogy ez más valami.Tisztelettel várom a válaszukat.

        Dr. Merth Gábor válasza a Vesetáji fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Az UH és röntgen vizsgálat együttesen nagy biztonsággal kimutatja a köveket. Amennyiben ezen vizsgálatok nem mutattak kóros eltérést, véleményem szerint nincs is. Elképzelhető valamilyen veseprobléma, de ha a vér és vizelet vizsgálatok szintén negatív eredményt hoztak (azaz nem találtak kóros eltérést) nem hiszem, hogy baj lenne. Azt javaslom figyelje meg magán, mi az, ami provokálja, esetleg csillapítja panaszait, milyen helyzetekben fordul elő, mikor nincs (pl. ételek, italok, fekvés, nyugalom, hőmérséklet-változás, mozgás, stressz helyzetek, stb.). Érdemes lenne akkor orvoshoz fordulni, mikor markánsan jelentkeznek a tünetek, valamint a negatív vizsgálatokat követő fél-egy évre rá, egy összehasonlító vizsgálatot tenni, mely szintén sokat segíthet.


        Kérdés: 2011. október 01., 14:59; Megválaszolva: 2011. október 07., 00:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jelenleg urológushoz járok már egy ideje. A problémám az, hogy állandó derékfájdalmaim vannak, a bal vesém kevés százalékban működik (20 valamennyi %). Az urológusom szerint tágulatom van, ami érthető, viszont ennél többet nem tudnak...
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése